bijeg na jugu zemlje

Iz zatvora u Jemenu pobjeglo 12 pripadnika Al-Qa'ide

jemen, prosvjed, jemenska zastava
Reuters/PIXSELL
12.12.2011.
u 13:21

Pobjegli su kroz šest metara dug prolaz koji su prethodno iskopali u dvorištu zatvora u gradu Adenu

Dvanaestorica pripadnika Al-Qa'ide pobjegla su iz zatvora smještenog u gradu Adenu na jugoistoku Jemena, prenosi BBC.

Dvanaestorici militanata pridružila su se još dvojica drugih zatvorenika te su svi zajedno pobjegli kroz šest metara dug prolaz koji su prethodno iskopali u zatvorskom dvorištu. Nekima od bjegunaca sudilo se za pljačku banke, a neki su bili osuđeni za ubojstva sigurnosnih dužnosnika.

Al-Qa'ida je ove godine već organizirala jedan bijeg, i to u lipnju, u južnom gradu Mukali, gdje su Al-Qa'idini borci upali u zatvor i oslobodili više desetaka zatvorenika.

Posljednji bijeg dolazi u vrijeme društvene i političke krize u Jemenu, a vojska se na jugu zemlje bori protiv Al-Qa'idinih pripadnika, koji su s tog područja, prema podacima UN-a, protjerali 45 tisuća ljudi. Dio građana prosvjeduje protiv vlasti i traži izbore, a predsjednik Ali Abdulah Saleh prošlog je mjeseca pristao napustiti fotelju u roku od 90 dana u zamjenu za imunitet.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:35 12.12.2011.

ček nešto a ja čuo da je iz đunajted stejts pobjeglo 700 i nešto vojnih okupatorskih baza i nekih pola milijuna terorista u uniformi zvaničnoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije