kirschner izgubila

Izbori u Argentini: Bivši šef kabineta potukao predsjednicu

'Argentina's President Cristina Fernandez de Kirchner listens to Uruguay's President Jose Mujica while he addresses the 68th United Nations General Assembly at U.N. headquarters in New York, Septemb
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.10.2013.
u 20:00

Već se najavljuje da bi Sergio Messa 2015. mogao postati predsjednik

Rezultati djelomičnih izbora za argentinski parlament pokazali su drastičan pad popularnosti predsjednice Cristine Fernandez de Kirchner. Iako je njezina stranaka Fronta za pobjedu zadržala većinu u parlamentu, oporbeni Fronta za obnovu i njezin čelnik Sergio Massa u izbornom okrugu Buenos Airesa potukli su predsjednicu dobivši 11,8 posto više glasova od njezine stranke. Kako na širem području glavnoga grada živi otprilike 37 posto birača, već se nagađa da bi Messa za dvije godine mogao pobijediti na predsjedničkim izborima. Nakon objave rezultata kazao je da te brojke vrlo jasno govore kako su već sada birači poslali jasnu poruku da žele promjene.

Massa je do lipnja bio šef kabineta predsjednice Kirchner i jedan od istaknutijih članova njezine stranke. Prije četiri mjeseca napustio je stranku i formirao vlastitu koja je u samo četiri mjeseca postala jedna od vodećih političkih snaga u zemlji. S druge strane, popularnost predsjednice i njezina Fronta za pobjedu pala je u posljednje dvije godine s 54 na samo 33 posto.

>>Argentinci reizabrali Fernandez de Kirchner na mjesto predsjednice

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije