VREMENSKA PROGNOZA

Vratile se velike vrućine i opet ćemo se 'pržiti'. Evo što kažu meteorolozi dokad će toplinski val trajati

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/DHMZ
1/6
11.08.2024.
u 08:36

Najviša crvena razina upozorenja izdana je za četiri regije - kninsku, riječku, splitsku te dubrovačku. Osim toga, narančasto upozorenje izdano je za gospićku regiju te žuto za zagrebačku i karlovačku

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, a vjetar će biti većinom slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 33 i 38 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Zbog iznimno visokih temperatura, za danas je izdan niz upozorenja. Najviša crvena razina upozorenja izdana je za četiri regije - kninsku, riječku, splitsku te dubrovačku. "Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama", stoji u upozorenju. 

Osim toga, narančasto upozorenje izdano je za gospićku regiju te žuto za zagrebačku i karlovačku. Velike vrućine nastavit će se i početkom novoga tjedna za kada su, također, izdana brojna upozorenja. Od sredine tjedna, kako piše HRT, mala je vjerojatnost ponekog pljuska, ponajprije uz granicu sa Slovenijom.

"U prvoj polovini sljedećeg tjedna i dalje treba računati na pretežno sunčano i vruće. Ipak, noći i jutra će u unutrašnjosti biti razmjerno ugodni uz temperaturu oko ili malo nižu od 20 °C. Od utorka mala je vjerojatnost za poneki pljusak, uglavnom na zapadu i sjeverozapadu. Na Jadranu sunčano i vruće, često i vrlo vruće uz većinom slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. I noći će biti većinom vrlo tople, zbog čega će mnogi i dnevnu vrućinu teže podnositi", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Upozorenje na toplinske valove
Foto: DHMZ

 

Promjena vremena nad našim krajevima očekuje se krajem idućeg tjedna, a moguća je grmljavina, pljuskovi, udari vjetra ali i pad temperature zraka za 10 do 15 stupnjeva.

 

GALERIJA Milanović, Primorac, Selak Raspudić... svi su stigli u Metković


1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije