eskalacija nasilja

Izrael dronom napao južni Libanon: Najmanje dvije osobe ubijene, ima i ozlijeđenih

FILE PHOTO: Smoke rises above Lebanon, amid cross-border hostilities between Hezbollah and Israeli forces, as seen from northern Israel
Foto: AVI OHAYON/REUTERS
1/3
29.07.2024.
u 12:08

Libanon i Izrael razmjenjuju prekograničnu vatru od početka izraelske ofenzive na Gazu

Najmanje dvije osobe ubijene su u ponedjeljak u izraelskom napadu dronom na južni Libanon, prenosi državna novinska agencija NNA. NNA piše kako u napadu ima i ozlijeđenih, a među njima je dijete koje je stajalo na balkonu u svom domu u trenutku napada na cestu između Šakre i južnog graničnog grada Mais al-Džabala. Napadnuti su automobil i motocikl koji mu se približio. Zasad se ne zna jesu li ubijeni članovi proiranskog militantnog pokreta Hezbolah. Izraelska vojska nije još komentirala napad. 

Nakon raketnog napada na grad Druza Madždal Šam na okupiranoj Golanskoj visoravni, u kojem je u subotu poginulo najmanje 12 ljudi, izraelska vlada najavila je odgovor na taj udar iz Libanona. Izrael za napad krivi Hezbolah, no on tvrdi da nije povezan s incidentom. 

Libanon i Izrael razmjenjuju prekograničnu vatru od početka izraelske ofenzive na Gazu. Vlada zabrinutost da bi se ti sporadični sukobi mogli pretvoriti u otvoren rat. Na obje strane stradali su civili, a deseci tisuća stanovnika evakuirani su s obje strane granice. Najgora je to eskalacija nasilja između dviju zemalja od rata 2006. godine. 

 

GALERIJA Libanonska raketa pogodila nogometno igralište u Golanu
FILE PHOTO: Smoke rises above Lebanon, amid cross-border hostilities between Hezbollah and Israeli forces, as seen from northern Israel
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

FU
Fusnota
12:57 29.07.2024.

Dogovor između Irana i Izraela,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije