SKLONIŠTE ZA STANOVNIKE

Izrael napao školu u Gazi: Palestinci tvrde da je više od 100 ljudi ubijeno

Displaced Palestinians make their way as they flee the eastern part of Khan Younis
Foto: HATEM KHALED/REUTERS
1/3
10.08.2024.
u 07:11

Izraelska je vojska poručila da su njene zračne snage "napale zapovjedni i kontrolni centar koji je služio kao skrovište za Hamasove teroriste i zapovjednike"

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a deseci su ranjeni u izraelskom napadu na školu u Gazi koja je pružala utočište raseljenim osobama, objavila je u subotu službena palestinska novinska agencija, dok je izraelska vojska poručila da je pogodila zapovjedni centar Hamasa. "Izraelski napadi su bili usmjereni na raseljene ljude dok su obavljali molitvu u zoru, što je dovelo do brzog rasta broja žrtava", objavio je ured za medije vlade Gaze, kojim upravlja Hamas.

S druge strane, izraelska je vojska u priopćenju poručila da su njene zračne snage "napale zapovjedni i kontrolni centar koji je služio kao skrovište za Hamasove teroriste i zapovjednike".

"IAF je precizno pogodio Hamasove teroriste koji su djelovali unutar Hamasovog zapovjednog i kontrolnog centra ugrađenog u školu Al-Taba'een i smještenog uz džamiju u Daraj Tuffahu, koja služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze”, navodi se u priopćenju.

"Prije udara poduzeti su brojni koraci kako bi se smanjio rizik od ozljeđivanja civila, uključujući korištenje preciznog streljiva, zračni nadzor i obavještajne podatke", zaključuje se u priopćenju izraelske vojske.

 

GALERIJA Posljedice izraelskog napada na jug Gaze
Displaced Palestinians make their way as they flee the eastern part of Khan Younis
1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije