Ubijen crnac

Izvanredno stanje u Charlotteu, prosvjednik u kritičnom stanju

Charlotte, neredi, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.09.2016.
u 11:22

Drugu noć zaredom prosvjedi u srijedu navečer bili su popraćeni nasiljem između policije i gomile, zgrožene smrću crnca kojega je ubila policija.

Guverner američke savezne države Sj. Karolina proglasio je izvanredno stanje u srijedu zbog nasilja proizašla na novim prosvjedima u Charlotteu, gdje se muškarac ranjen metkom nalazi u "kritičnom stanju".

Guverner Pat McCrory "pobrinuo se oko raspoređivanja Nacionalne garde i prometne policije za pomoć lokalnoj policiji u Charlotteu", kao što je napisao na Twitteru.

Drugu noć zaredom prosvjedi u srijedu navečer bili su popraćeni nasiljem između policije i gomile, zgrožene smrću crnca kojega je ubila policija.

Gradska uprava objavila je da je muškarac ranjen metkom te da "diše uz pomoć respiratora te je u kritičnom stanju ali ne mrtav", nakon što je pogrešno objavljeno da je poginuo u nasilju "među civilima".

Neredi su počeli kad je nekoliko stotina prosvjednika razbilo izloge i bacalo predmete na snage reda koje su tada upotrijebile suzavac.

Bijes prosvjednika izazvala je smrt Keitha Lamonta Scotta, 43-godišnjeg crnca, ubijena u utorak. Po policiji, Scott je smrtno ranjen kad je odbio odložiti ručno oružje. Njegova okolina, naprotiv, tvrdi da je u ruci imao knjigu.

Komentara 4

3M
3Marsijanac
16:09 22.09.2016.

Pogledajmo statistiku u USA. Oko 1600 bijelaca je ubijeno od strane crnaca svake godine. Crnci ubijaju bijelce u prosjeku 18 puta vise nego obratno.Oko milijun bijelaca je ubijeno ,napadnuto ,opljackano ili silovano od strane crnaca svake godine. Oko 90 % rasnih zlocina pocinjeno je nad bijelcima.Crnci pocine7.5 puta vise rasnih zlocina nego bijelci, iako crnci sacinjavaju samo 1/7 bijele populacije.Crnci pocine 9 x vise silovanja nego bijelci,19 x vise pljacki,u njihovim naseljima je 35 x vise nasilja nego u bijelim,itd. Na svakog ubijenog crnca od strane policajaca crnci medjusobno pobiju 40.

DA
Darko22
13:44 22.09.2016.

ovo bi kao trebali biti integrirani i civilizirani crnci ? mogu si samo mislit kakvi su ovi koji tek dolaze.

Avatar superhik74
superhik74
16:52 22.09.2016.

Nisu li to one Euro-Atlanske integracije kojima mi toliko tezimo ? Sto kaze "opservatorij za ljudska prava" iz Cowentry-a o tome s obzirom da se masovno dogadja skoro svati tjedan u razlicitim gradovima najzagovorljivijih pristalica "ljudskih prava" i "demokracije" izgleda svuda drugo osim u sebe doma ? Treba li mozda "naoruzati demokratsku crnacku oporbu u borbi protiv brutalnog rezima koji ubija vlastite gradjane" po njihovom receptu iz Kosova, Ukrajine, Libije, Iraka, Sirije itd. itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije