POTONUĆE JAHTE

Izvučeno tijelo posljednje nestale osobe: Pronađena je Hannah (18), kći britanskog tajkuna

Sailboat sinks off Sicily
Foto: Igor Petyx/REUTERS
1/14
23.08.2024.
u 14:06

Jahta Bayesian pod britanskom zastavom, 56 metara duga luksuzna jedrilica u kojoj su bile 22 osobe – 12 putnika i 10 članova posade – prevrnula se i potonula u ponedjeljak

Izvučeno je tijelo posljednje osobe nestale nakon potonuća luksuzne jahte kod Sicilije. Hannah Lynch (18), kći britanskog tajkuna Mikea Lyncha, posljednja je nađena od šest osoba nestalih nakon što je brod potonuo, navodi Sky News. Ranije su pronađena i tijela Lyncha, predsjednika banke Morgan Stanley International Jonathana Bloomera, njegove supruge Judy, odvjetnika Chrisa Morvilla i njegove supruge Nede. Tijelo kuhara Recalda Thomasa izvučeno je odmah u ponedjeljak. Od 22 putnika i članova posade, 15 ih je spašeno. Među njima je Lyncheva supruga Angela Bacares.

Jahta Bayesian pod britanskom zastavom, 56 metara duga luksuzna jedrilica u kojoj su bile 22 osobe – 12 putnika i 10 članova posade - prevrnula se i potonula u ponedjeljak, nekoliko minuta nakon što ju je pogodila oluja prije zore dok je bila usidrena uz obalu sjeverne Sicilije.

"Brod je pretrpio niz neopisivih, nerazumnih pogrešaka, nemoguće se dogodilo na tom brodu... ali je potonuo jer je ušla voda u njega. Odakle, to će reći istražitelji", rekao je Giovanni Costantino u intervjuu. Costantino je na čelu The Italian Sea Group, koja uključuje Perini Navi, talijanskog proizvođača vrhunskih jedrilica i jahti koji je izgradio Bayesian 2008. Plovilo je dvaput bilo na remontu, posljednji put 2020., ali ne kod Perinija.

 

GALERIJA Potonula luksuzna jahta kod Sicilije
Sailboat sinks off Sicily
1/14

Izvršni direktor isključio je bilo kakve pogreške u dizajnu ili konstrukciji, što je nazvao malo vjerojatnim nakon 16 godina plovidbe bez problema, uključujući i lošije vremenske uvjete nego u ponedjeljak. Okrivio je posadu Bayesiana za "nevjerojatnu pogrešku" jer nisu bili spremni za oluju koja je bila najavljena u prognozama. Costantino je rekao da je putnike trebalo pozvati da izađu iz svojih kabina i okupe se na sigurnom mjestu dok se brod priprema za oluju, uključivši podizanje sidra i zatvaranje vrata, kao i druge mjere.

Da su poštovane procedure, svi bi se putnici vratili na spavanje nakon jednog sata "i sljedećeg bi jutra sretno nastavili svoje prekrasno krstarenje", rekao je Costantino. Druga jahta usidrena u blizini Bayesiana prošla je oluju bez posljedica. Kapetan potonule jedrilice i ostali članovi posade nisu javno komentirali nesreću, dok bi talijanski tužitelji koji je istražuju u subotu trebali održati konferenciju za novinare. 

 

VIDEO Trenutak potonuća jahte u blizini obale Sicilije
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
18:04 23.08.2024.

Zanima me jesu li pronasli par Palestinaca pod rusevinama u Gazi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije