osudila odluku

J. Kosor: Novac se ne može koristiti za zbrinjavanje podobnih

kosor
Patrik Macek/Pixsell
09.03.2012.
u 15:02

Svaka lipa proračunskog novca, novca poreznih obveznika velika je kao planina, smatra Kosor osuđujući odluku Vlade da ministri u kabinetu zaposle najbliže suradnike

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor osudila je jučerašnju odluku Vlade da ministri i ministrice u kabinetu zaposle najbliže suradnike te zaključila kako ona otvara širok prostor za dovođenje isključivo stranačko podobnih kadrova na te pozicije.

– Time se otvara širok prostor za uhljebljenje onih koji još uvijek očito nisu našli mjesta po ministarstvima i po nadzornim odborima javnih poduzeća ili uprava – tvrdi Kosor koja je sigurna da će se na to trošiti proračunski novac koji po svemu sudeći nije planiran.

– Ako Vlada ima sada probleme, to su stvarni problemi u proračunu gdje su potplanirana sredstva za plaće kao, primjerice, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za 350 milijuna kuna. Potplanirano je i 800 milijuna kuna za kamate i pitanje je gdje će Vlada naći taj novac – tvrdi Kosor koju ne zanima to što Vlada tvrdi da je to beznačajan novac. Svaka lipa proračunskog novca, novca poreznih obveznika velika je kao planina i ne može se trošiti na zbrinjavanje podobnih stranačkih ljudi – smatra Kosor te ocjenjuje da se očito napušta princip javnih natječaja što će srozati sustav.

Na pitanje novinara jesu li sva četiri njezina glasnogovornika bila zaposlena preko javnog natječaja, odgovorila je da je njezin zadnji glasnogovornik premješten iz jednog ministarstva u Vladu.

– Mi smo počeli uređivati taj prostor da javni natječaji budu javni kriterij za dolazak onih koji znaju raditi bilo koji posao – od glasnogovornika do ravnatelja neke uprave. Europska komisija polako i sigurno na neke stvari već upozorava – upozorava na kaos oko ovršitelja, nešto što je Vlada dosta smušeno promijenila, a nije osigurala prostor da sustav funkcionira – kaže Kosor te podsjeća da je poglavlje 23 još uvijek pod nadzorom pa vrlo ozbiljno treba raditi sav posao da se ne otvore neki novi problemi.

Komentara 24

MP
mprelesn
15:24 09.03.2012.

boooooooooooožeeeeeeeeeeee, opet ona!? daj već jednom se skrasi u nekom daqlekom kutu svemira i ostavi se ćorava posla! zašto ne priznaš koliku si ti plaću imala? vidio sam tvoju poreznu karticu! lažljivica!!!

RO
rosanka
15:28 09.03.2012.

ajde jadranka svi te mole da odeš pa odi, ne prodekuj više

Avatar pupoljak
pupoljak
15:41 09.03.2012.

Evo je, kokoda....., ali jaja nema. Pa jel može bar jedan dan bez nje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije