pula-kanfanar

Jadranka Kosor otvorila je novi dio Istarskog ipsilona

otvaranje ipsilona (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
20.06.2010.
u 14:58

Ovaj dio Ipsilona završen je čak 19 mjeseci prije ugovorenog roka, a cijela investicija iznosila je 85 milijuna eura.

 

Dionicu punog profila autoceste istarskog Ipsilona u dužini od 28 kilometara, od čvora Pula do čvora Kanfanar, pustili su u nedjelju u promet. Dionicu je otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon prigodnih govora direktora Bina Istre, Davida Gabelice, ministra Kalmete i župana Istarske županije Ivana Jakovčića.

- U ovako teškim trenucima svaki ovakav događaj je dokaz da možemo i da ćemo izaći iz krize ali je važno da se držimo zajedno - kazala je premijerka Kosor. Dodala je da je otvaranje prve dionice autoceste važno za gospodarstvo Istre, ali i cijele Hrvatske. Kazala je kako će Vlada i dalje podupirati projekte u Istri, uključujući i muzej Guggenheim.

Prvi dio buduće autoceste ima 3 čvora: Vodnjan-sjever, Vodnjan-jug i Pula, kao i 27 nadvožnjaka ili podvožnjaka. Izgradnja tog dijela autoceste stajala je 86 milijuna eura, dok će cijela dionica Umag-Kanfanar, dužine 49,2 kilometara, doći 320 milijuna eura.

Na otvaranju su, osim brojnih uzvanika iz javnog i političkog života bili i ministri Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Đuro Popijač te istarski župan Ivan Jakovčić.

Porečko-pulski biskup Antun Bogetić je blagoslovio novu dionicu.

Ovaj dio Ipsilona završen je čak 19 mjeseci prije ugovorenog roka, a cijela investicija iznosila je 85 milijuna eura.

Od 18 sati započinje naplata vožnje, a vožnja od Pule do Kanfanara iznosit će 12 kuna, od Vodnjana jug do Kanfanara 9, a od Vodnjana sjever do Kanfanara 6 kuna.

 

Komentara 11

BK
bez_komentara_2
15:15 20.06.2010.

Izbori su ili?

PR
propalismoFranjoskroz
15:18 20.06.2010.

jel se ono iza nje nazire pelješki most ili....

PI
Pippo9
18:44 20.06.2010.

Ovakve investicije će se brzo isplatiti i osigurat razvoj infrastrukture

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije