Na crnoj listi EU-a

Jahta povezana s ruskim oligarhom Abramovičem plovi kod Turske

Yacht linked to Russian oligarch Abramovich arrives in Montenegro
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/3
21.03.2022.
u 10:17

Abramovič je među nekoliko ruskih milijardera koji su prošli tjedan završili na crnoj listi EU-a koja već uključuje nekoliko desetaka najbogatijih Rusa. EU je u procesu zapljene njihovih jahti i druge luksuzne imovine.

Megajahta povezana sa sankcioniranim ruskim oligarhom Romanom Abramovičem u ponedjeljak je viđena kako plovi nekoliko kilometara od jugozapadne obale Turske.

Abramovič je među nekoliko ruskih milijardera koji su prošli tjedan završili na crnoj listi EU-a koja već uključuje nekoliko desetaka najbogatijih Rusa. EU je u procesu zapljene njihovih jahti i druge luksuzne imovine.

Zapadne vlade pokušavaju izolirati ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove saveznike zbog napada na Ukrajinu.

Abramovič je prošli tjedan privatnim avionom sletio u Moskvu iz Istanbula. Prema podacima o letu, to je bilo drugo putovanje u tri dana tog zrakoplova povezanog s ruskim oligarhom između najvećeg turskog grada i ruske prijestolnice.

The motor yacht "Solaris", linked to Russian oligarch and politician Roman Arkadyevich Abramovich, is seen in the waters of Porto Montenegro in Tivat, Montenegro March 12, 2022. REUTERS/Stevo Vasiljevic REFILE - CORRECTING VESSEL'S NAME Photo: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS

Oko 140 metara duga jahta Solaris koja plovi pod bermudskom zastavom 8. ožujka je napustila brodogradilište u Barceloni gdje je bila na remontu, pokazuju podaci stranice za praćenje morskog prometa Marine Traffic.

Crnogorsku luku Tivat napustila je 13. ožujka, a proteklih dana zaobišla je grčki otok Kretu. Podaci pokazuju da je u ponedjeljak bila oko 3 kilometra od turske obale, ploveći prema turističkom odredištu Datci.

Solaris je izgrađen u njemačkom brodogradilištu i prvi put je zaplovio početkom prošle godine. To je samo jedna od jahti u Abramovičevom vlasništvu, stoji u podacima magazina SuperYachtFan, SuperYaht Times i Forbes.

Video - Mariupolj se odbio predati. Kina šalje pomoć Ukrajini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije