sukob interesa

Jandroković: Ministar Jakovina mora dati ostavku!

'23.10.2011., Trg Kresimira Cosica 11, Zagreb - Sabor Hrvatske demokratske zajednice I. izborne jedinice u Maloj dvorani Doma sportova. Gordan Jandrokovic, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i mi
'Marko Prpic/PIXSELL'
13.12.2012.
u 14:45

Ako premijer ne smijeni Jakovinu, onda je jednako odgovoran za prikrivanje ovog nečasnog djela, kaže Jandroković

Tražimo od ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da podnese ostavku, a ako on to ne želi sam napraviti, tražimo da ga premijer Zoran Milanović smijeni, poručio je HDZ-ov Gordan Jandroković na kratkoj konferenciji za novinare koju je organizirao zbog novih informacija koje su objavljene o sukobu interesa u kojem se ministar nalazi s obzirom na to da je i dalje vlasnik tvrtke TJ-PROM koja duguje novac proračunu, ali i Hrvatskim vodama u čijem upravnom odboru on danas sjedi. Podsjetimo, Večernji list je nedavno objavio informaciju da je ministar u sukobu interesa, na što je on kazao kako je tvrtka u mirovanju te da ju je prepustio odvjetničkom uredu u trenutku kada je stupio na funkciju. U njegovu obranu stao je i premijer Milanović.

– Ako premijer ne smijeni Jakovinu, onda je jednako odgovoran za prikrivanje ovog nečasnog djela. Podatak koji dokazuje da je ministar Jakovina bio ne samo vlasnik nego i ovlaštena osoba za zastupanje tvrtke pa je tako 18. lipnja podnio i financijsko izvješće dokazuje da smo govorili istinu kada smo rekli da ovdje nije riječ o propustu, već o smišljenom činu jednog neodgovornog ministra – zaključio je Jandroković.

>> 'Jakovina mora dati ostavku ili ga premijer treba razriješiti'

Komentara 21

PR
promill
15:18 13.12.2012.

Pravi se javio- sjedi-jedan!

SA
saentisch
15:32 13.12.2012.

Daj Jandrokoviću molim te ušuti, ni ti nisi niša bolji od Milanovića, sve neke pubertelije!

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
15:08 13.12.2012.

mislim da si trebao spisak produžiti i sa ostavkom Karamarka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije