DOGOVOR SA SLOVENIJO

Jandroković o Memorandumu: Radi se o kompromisnom rješenju

gordan jandroković,portal
Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2013.
u 14:39

Bivši ministar vanjskih poslova zamjerio je Vladi što, za razliku od slovenske vlade, o problemu ne komunicira s drugim parlamentarnim strankama

Radi o kompromisnom rješenju za koji se nadamo da će osigurati ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu, komentirao je danas bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković Prijedlog zaključka o prihvaćanju Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije.

- Što se tiče prenesene devizne štednje, njena sudbina je nejasna jer Memorandum ne definira rješavanje tog pitanja već samo daje naznaku smjera u kojem bi se to pitanje moglo i trebalo rješiti. U ovome trenutku ne mogu reći je li štetan taj smjer ili nije za Hrvatsku jer nemamo dovoljno informacija, Memorandum tu nije jasan. Pomalo nas brine to što Vlada RH mora osigurati zastoj u rješavanju tog pitanja, dakle, hrvatske banke moraju obustaviti sve sudske postupke i radnje vezane za rješavanje devizne štednje i mi u ovome trenutku ne znamo što to točno znači, koliko će trajati taj zastoj i je li on možda na mala vrata uvođenje u stvari odustajanja od tužbi u slučaju prenesene devizne štednje. Uveden je pojam zastoja u Memorandumu, pa nije jasno postoji li mogućnost odustajanja od službi ili ne, pa ne možemo ni na pravi način ocijeniti ovaj sporazum kada je u pitanju rješavanje prenesene devizne štednje - tvrdi Jandroković koji zamjera Vladi što ne komunicira i s drugim parlamentarnim strankama o pitanjima sa Slovenijom.

- Za razliku od slovenske strane u kojoj su sve parlamentarne stranke uključene u razgovore i dobivaju pravovremene informacije, nažalost, hrvatska Vlada to ne čini, mi smo u ovom trenutku bez informacija i očekujemo da Vlada RH, premijer ili ministrica vanjskih poslova doći u Hrvatski sabor i objasniti nam o čemu se točno radi - kazao je bivši ministar vanjskih poslova.

Milanović: Sve je to malo predugo trajalo, ali dogovor neće imati štete

>> Josipović o Ljubljanskoj banci: Od početka sam bio optimist

Komentara 4

AN
Anarch
16:09 07.03.2013.

jandrokoviću bio si ministar vanjskih poslova. što nisi riješio problem? i sad da se netko s vama konzultira? ne budi smiješan.

DE
demokršćanin
16:32 07.03.2013.

JAKA OPORBA! Nakon izgubljenih izbora HDZ odnosno Šeks je rekao kako će stranka biti OŠTRA OPORBA,a sve je jasnije kako nije čak niti zmaj od papira, kada članovi njezinog vrha nisu u stanju izreći pravu riječ o podvali zapadnog susjeda.

BU
bubi400
16:56 07.03.2013.

NJONJO Legenda bravo za NJONJU ...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije