slovenski sukob

Janša: Türk se više ne ponaša kao šef države, ovo je folklor ljevičara

\'Slovenian President Danilo Turk (L) and his wife Miklic walk with their ballots before voting at a polling station in Ljubljana on December 4, 2011 during early parliament elections. Slovenia\'s cen
AFP/Pixsell
26.01.2012.
u 18:45

Već me 20 godina napadaju bez ikakva temelja, ljutit je Janez Janša koji će, bez obzira na sve, uskoro postati novi premijer

Janez Janša oštro je reagirao nakon što ga slovenski predsjednik Danilo Türk nije imenovao mandatarom za sastavljanje slovenske vlade, uz poruku da se Janši sudi u aferi Patria te da kao takav nema legitimnost postati predsjednikom vlade. Takav je Türkov istup Janša ocijenio nedržavničkim.

– Ta je njegova izjava dio političkog folklora slovenske ljevice koja me već dva desetljeća napada bez ikakva temelja – kaže vođa slovenske desnice.

– Türk napada vladu koja još nije ni počela djelovati – ljutit je Janša koji će, bez obzira na predsjednikovo odbijanje da mu povjeri mandat, vjerojatno postati novi slovenski premijer jer je skupio 50 od ukupno 90 ruku u slovenskom parlamentu.

I dok Janša napominje kako je Slovenija u tako teškoj situaciji da joj za godinu i pol dana prijeti grčki scenarij, javnost je začuđena nesnošljivošću dvojice političara koja se ne smanjuje ni u situaciji kada zemlji treba političko jedinstvo.

Türk se već odavno žali kako Janša svojim izjavama na njegov račun zapravo ne poštuje instituciju predsjednika države. Sukob njih dvojice mogao bi se lako prenijeti i na neslogu u vrhu države kada Janša postane novi premijer. Tako bi se slovenska gospodarska kriza snažno pojačala i eskalacijom političke krize koja nikako ne jenjava još otkako je Pahor izgubio podršku u parlamentu.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:20 26.01.2012.

kar naprej, gospod Janša - prau za res, desnica je jedina prava narodna vlast

OB
-obrisani-
19:26 26.01.2012.

U sloveniju, u rvacku - scenarij vladavine crvenih isti - uz pomoć sudišta i medija pod svojom kontrolom, nastoje trajno zadržati vlast, maksimalno namještajući desnima afere, a štedeći svoje....

OB
-obrisani-
19:18 26.01.2012.

Janša, dobro jutro u masonsku crvenu EYU - masoni biraju crvene - oni su im slični, ako ne i isti po ciljevima i metodama gušenja naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije