Državno odvjetništvo traži pokretanje istrage o smrti Jasmine Percep (29)

Jasmina bi bila živa da je liječnik nije poslao kući?

jasmina percep
24.09.2009.
u 18:58

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u srijedu postojanje osnovane sumnje da je mlada žena preminula zbog toga jer ju je dežurni liječnik 11./12. srpnja, nakon pregleda, uputio na kućno liječenje ne zadržavši je radi pretraga.

Tragedija, koja se 15. srpnja ove godine dogodila u selu Bušetini, kada je, samo nekoliko stotina metara od svoje kuće, na ulici, preminula Jasmina Percep (29), koja se od 11. srpnja liječila u Domu zdravlja Virovitica, dobit će, po svemu sudeći, i sudski epilog.

Tragične posljedice
Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u srijedu postojanje osnovane sumnja da je mlada žena preminula zbog toga jer ju je dežurni liječnik 11./12. srpnja, nakon pregleda, uputio na kućno liječenje ne zadržavši je radi pretraga iako je mogao znati da, zbog nepravodobnog i netočnog dijagnosticiranja bolesti, može doći do pogoršanja njezina zdravstvenog stanja. To se i dogodilo, pa je 15. srpnja preminula.

Hitna služba Doma zdravlja godišnje primi više od 50.000 pacijenata, a slučajevi s tragičnim posljedicama su rijetki. Da je Jasminu možda pregledao iskusniji liječnik, a ne mladi s devetomjesečnim stažem, možda bi sve bilo drugačije. Ipak, protiv osumnjičenog kolege u Domu zdravlja nisu pokrenuli disciplinski postupak, pa on i dalje radi svoj posao.

– Kontrolom mokraće i krvi utvrđeno je da je riječ o tipičnoj upali mokraćnih kanala, a kako je postupio mladi kolega, tako bih, u sličnim okolnostima, postupila i ja – izjavila je telefonom dr. Filka Galešev, zamjenica ravnateljice Doma zdravlja u Virovitici. Od prvog dana obitelj J. Percep govorila je kako njihovu Jasminu liječnici u Virovitici nisu htjeli zadržati na detaljnijem pregledu ili bolničkom liječenju jer nije bila zdravstveno osigurana.

Puknuo joj čir
Optužujući liječnike za nemar i nebrigu, suprug Danijel Percep rekao je da mu je Jasmina na rukama danima plakala od bolova u donjem dijelu trbuha te da su je nekoliko puta odvozili liječnicima u Viroviticu i Bušetinu koji bi Jasminu uvijek vraćali kući na liječenje. Umrla je, kako je utvrđeno obdukcijom, ne zbog upale mokraćnih kanala, nego zbog puknuća čira.

Ključne riječi

Komentara 2

EN
enanckar
07:18 25.09.2009.

Oprostite Thorian5,ali sto ste Vi citali ako niste razumjeli gdje je gospodja J.P. bila izmedju 11/15 srpnja.Cijeli zivot sam zaokupljena medicinom i svaki put se zgrazam nad pocetnickim greskama lijecnika.Ako nekog nesto jako boli onda to sigurno nije od depresije ili nekog hira. Porucila bih svim lijecnicima ovog svijeta da takve pacijente ne salju kuci.E,tamo je moj/moja thorian gospodja P.J. bila izmedju 11 i 15 srpnja.

TH
thorian5
19:13 24.09.2009.

a di je ona bila između 11. i 15.7?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije