danas u večernjem listu

Je li na pomolu novi veliki skandal Vlade

naslovnica
Foto: VL
Autor
Gojko Drljača
18.10.2014.
u 00:04

Večernji list prikupio je dokumente iz kojih je jasno samo da je potpuno nejasno zašto uopće ministri u Vladi sada troše vrijeme na nadmudrivanja i svađanja jer se radi o vrlo riskantnom potezu s nepredvidljivim posljedicama.

U trenutku pisanja ovog teksta, prema informacijama Večernjeg lista, još uvijek su trajali vrlo teški pregovori između ministra financija Borisa Lalovca i ministra zdravlja Siniše Varge o izdvajanju HZZO-a iz riznice te sama činjenica da još nije riješen prijepor oko izdvajanja pretvara sve skupa u novi veliki skandal vlade Zorana Milanovića.

Naime, Večernji list prikupio je dokumente iz kojih je jasno samo da je potpuno nejasno zašto uopće ministri u Vladi sada troše vrijeme na nadmudrivanja i svađanja jer se radi o vrlo riskantnom potezu s nepredvidljivim posljedicama.

Šokantno je da ministar financija u ovako teškoj ekonomskoj situaciji ne radi s drugim ministrima na konkretnim mjerama uštede i pravim reformama, nego se spori oko kontroverznog poteza koji bi mogao donijeti puno problema.

Večernji list je u Europskom semestru poslanom Europskoj komisiji pronašao projekcije o uštedama koje će izlazak HZZO-a iz riznice donijeti u razdoblju 2014.-2017. godine. U sve četiri godine upisano je da je procijenjena ušteda točno nula kuna.

>>Cijeli tekst čitajte u subotnjem Večernjem listu

>> 'O smjeni mora odlučiti premijer, svojih principa se moram držati'

>> Grčić o izlasku HZZO-a iz riznice: Već imamo zakon koji regulira to pitanje

Foto: VLm

Komentara 36

DA
DAJIDZA
21:51 17.10.2014.

Skandal ove Vlade je u tome sto daje odvjetniku Nobilu podatke iz obavijestajnih sluzba za obranu zlocinaca Perkovica i Mustaca veliko je pitanje tko ove placa!! Nobilo je rekao da imaju podatke obavijestajnih sluzba HR kako je svjedok radio zaa BND dajte svi ostavke ovo je skandal! Nije Hrvatska u sporu protiv Njemacke sta je ovo!!! Sudi se zlocincima koji su ubijali Hrvate !

BE
berija
21:54 17.10.2014.

Jedini skandal ove Vlade jest da je još uvijek na vlasti.

TA
tapito
22:11 17.10.2014.

Izgleda da V.List okrece plocu jer SDP I Josipovic sigurno gube. Mozda mi vise cenzurirati komentare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije