Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karijera na kocki zbog mita

Je li ovo najgora policijska postaja: “800, 500, 250... ma daj 100 kuna i idi”

10.01.2016., Vodice - Zbog ucestalih prometnih nesreca policija sve vise kontrolira brzinu vozila na sibenskom podrucju. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
06.05.2016.
u 06:56

Već tri godine istražitelji češljaju postaju u Dugoj Resi. Ekipi iz USKOK-a navodno je dosta cirkusa koji se ondje redovito događaju

– Baš sam u Zagrebu kupio Mecedes Smart i starom sam cestom kroz Karlovac krenuo prema Rijeci. Već je pala noć, kada me policijska patrola zaustavila u Dugoj Resi, u Riječkoj ulici. Izišao sam iz automobila, a policajac, niži i krupniji, rekao mi je da sam prebrzo vozio. Tražio sam ih da vidim “pištolj” kojim su izmjerili tu moju brzu vožnju, ali mi uređaj nisu htjeli pokazati. Već to mi je bilo sumnjivo.

Niži policajac, koji je cijelo vrijeme pregovarao sa mnom, odmah mi je rekao kako za to moram platiti kaznu od tri tisuće kuna u roku od deset dana, ili tisuću kuna u roku od tri dana, ili 500 kuna, ali odmah. Viši policajac za to je vrijeme kružio oko mog automobila, pretraživao ga i potvrđivao sve što je njegov kolega govorio – priča nam Makaranin R. M. svoj susret s dugoreškim policajcima iz rujna prošle godine koji je završio kod uskočkih istražitelja. Oni su slučaj istražili, a epilog bi mogao biti otkaz dvojici policajaca, Marinku Š. i Ivi M.

Vratio mu 50 kuna u novčanik

To je samo jedan od slučajeva u moru problema koji se vežu uz dugoreške policajce. Naš sugovornik nastavlja kako je odmah shvatio da je riječ o uigranoj priči dvojice policajaca, a i pregovarač mu je napomenuo da on i kolega “rade u kompaniji”.

– Tražio sam ih da mi napišu opomenu, jer nikada prije nisam bio prekršajno kažnjavan, ali nisu pristali. Pregovarali smo, prvo su me tražili 800, pa 500 kuna, zatim 250 kuna, da bi me na kraju pitali koliko imam novca. Otvorio sam novčanik, pokazao da imam 150 kuna i dao sam im taj novac. Onda je svoga kolegu pitao je li u redu da mi vrati 50 kuna, na što je on pristao. Nakon toga nisu napisali kaznu i pustili su me, a ja sam nakon nekoliko kilometara stao, nazvao policiju u Zagrebu i sve prijavio.

Pristao sam na sva ispitivanja, prepoznavanje, razgovore u USKOK-u, jer zaista mi je dosta da takvi ljudi nose uniforme – kazao nam je sugovornik. Cijeli je slučaj završio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je DORH, nakon što je provedena istraga u policiji u kojoj je evidentirano da su dvojica policajaca doista te noći u Riječkoj ulici kontrolirala vozače, podigao optužnicu u kojoj traži da se policajci proglase krivima za primanje mita.

Ako ih Županijski sud proglasi krivima, policajcima prijeti otkaz zbog stotinu kuna mita! Novac će, pak, vratiti u državni proračun – svaki po pedeset kuna.

I dalje primaju dio plaće

Obojica, naravno, negiraju da su uopće zaustavila R. M. na cesti, a istraga je pokazala da nije evidentiran u njihovoj tablici kontroliranih vozila i vozača i u izvješću o počinjenom prekršaju. PU karlovačka je protiv obojice pokrenula disciplinski postupak dva dana nakon što su uzeli mito.

– Udaljeni su iz službe i tako će biti do okončanja kaznenog i disciplinskog postupka. Iako ne dolaze na posao, primaju dio plaće koja im je zakonom propisana – kažu u PU karlovačkoj.

Nažalost, nije to jedini incident iz Policijske postaje u Dugoj Resi, odakle vijesti o “zločestim dečkima” dolaze već četiri godine, pa je i istražiteljima USKOK-a već navodno dosta svih cirkusa koji se ondje događaju. Već tri godine, kako su nam potvrdili u PU karlovačkoj, policijski istražitelji provjeravaju rad djelatnika i cijelu policijsku postaju, no konkretnih rezultata još nema. 

>>Policajac osumnjičen za primanje mita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije