U godini kada naš obiteljski restoran slavi četiri desetljeća postojanja, napravili smo ozbiljne pomake u ponudi. Kako bismo pomogli razvoju turističke ponude ozaljskog kraja, te ponudili smještaj, uredili smo prvi Ozaljski hostel.
Želja nam je da i drugi krenu tim putem i da zajedno stvorimo značajnu mrežu turističkih smještajnih kapaciteta u Ozlju - kazala je Lidija Žganjer, čiji je otac Ivan prije 40 godina na mjestu recepcije današnjeg hostela, otvorio buffet ‘K lovcu’.
Tradicija ozaljskog kraja
Kako je sam rekao, jer su lovci Lovačkog društva Jazavac uvijek navraćali u dvorište Žganjerovih. Danas restoran nosi obiteljsko prezime, kazala je Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja koja je hostel i otvorila, i jedan je od 100 najboljih restorana u Hrvatskoj.
– Veseli me ovaj hostel, u njemu ćemo, priče koje gledamo u Austriji, Švicarskoj, Italiji, svjedočiti i kod nas - kazala je G. Lipšinić. Hostel nudi smještaj u tri sobe s deset ležajeva, a sobe su ‘posvećene’ tradiciji i znamenitostima ozaljskoga kraja ispričanog kroz stare fotografije.
– Gostima smo, osim smještaja, starim fotografijama htjeli pokazati i naše vrijednosti, dio turističke ponude ozaljskoga kraja, odnosno ono po čemu smo jedinstveni - jalbu, Munjaru i lopoče koji su simbol naše slikarice Slave Raškaj - kazala je Lidija Žganjer.
Sobe su namještene starinskim, tradicionalnim namještajem, imaju TV, internet, balkone. Recepcija na ulazu u hostel zamišljena je i kao galerija i suvenirnica gdje se mogu pogledati izlošci jalbe, ali i kupiti domaći likeri ili suvenir.
Gastro radionice
– Pozivam ozaljske poduzetnike da i svoje proizvode uključe u prodaju - dodala je Žganjer.
Prvi gosti hostela, obitelji iz Italije, najavili su dolazak za božićne blagdane. U ponudi će uskoro biti i gastro radionice.