Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idu dalje

Jelić za gradonačelnika, poslušao je ‘glas naroda’

hdz_PXL_kar_120507_1150
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
15.12.2012.
u 19:39

Iako je razmišljao i o mjestu župana, ipak odlučio ostati gradonačelnik Karlovca

Sve ankete pokazuju da sam najbolji kandidat i da ću dobiti najviše glasova – tim se riječima, kako doznajemo iz izvora bliskih stranci, aktualni gradonačelnik Karlovca Damir Jelić obratio članovima HDZ-a i najavio pohod na novi mandat. Nakon toga navodno nije bilo nikakve rasprave i objašnjenja. Tako je jasno dao do znanja da je nakon višemjesečnog razmišljanja donio konačnu odluku i kako je rekao, odlučio poslušati glas zajednice.

Kalkulacije o funkcijama

Nakon što je izabran za potpredsjednika stranke na razini države, karlovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Karlovac najavio je da će do lipnja razmisliti hoće li i na koji način moći obnašati te dvije važne funkcije. Potom se pojavila i mogućnost da se kandidira za župana, pa su se time ujedno i pomicali rokovi o donošenju konačne odluke. Kako doznajemo, Jelić nije bio baš uvjeren da će dobiti potporu članova stranke, a što je još važnije, birača na predstojećim izborima za gradonačelnika. Stoga je kalkulirao o mogućim funkcijama. U javnosti su se kao mogući kandidati za gradonačelnika spominjali i bivši župan Ivica Horvat, kao i dr. Josip Žunić, koji u javnosti sasvim sigurno bolje kotiraju od Jelića. Međutim, svojim obraćanjem članovima stranke, prekinuo je sva nagađanja. Iako će HDZ sa službenim objavama pričekati još neko vrijeme, izgledno je da će se za župana kandidirati aktualni prvi čovjek Karlovačke županije Ivan Vučić. Zasad je sigurno i da će se Jeliću za prvog čovjeka Karlovca suprostaviti SDP-ov Josip Benčić.

– To je očekivani potez, da gradonačelnik brani ono što je učinio ili nije. Bez obzira što mi mislili jedni o drugima, birači će u svibnju sljedeće godine donijeti konačni sud. Tada će se vidjeti i rezultati Jelićeva rada – poručuje Benčić.

Nisu osigurali razvoj

U utrku za Karlovac mogla bi i Jasna Plevnik. Planira se lista don Ivana Grubišića, odnosno blok nekoliko njih. Iako se svi detalji još utvrđuju, Plevnik je, kao i mnogi Karlovčani, nezadovoljna situacijom u gradu.

– Ne želim biti gruba, ali ova politika u četiri godine nije stvorila ono što je temelj svake politike, a to je dodatna vrijednost. Išli su na otvaranja i skupove, ali nisu omogućili razvoj. Možda su to i htjeli, ali nisu uspjeli – kaže Plevnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije