'temelj sigurnosti'

Stoltenberg: Siguran sam da će Trump poštivati obveze prema NATO-u

dd
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.11.2016.
u 12:54

"Snažan NATO je važan za Europu, ali i za SAD", rekao je Jens Stoltenberg

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je danas uvjerenost da će novoizabrani američki predsjednik Donald Trump poštivati svoje obveze prema NATO-u, samo nekoliko dana nakon što ga je pozvao da se ne okreće izolacionizmu, prenose agencije.

– Novoizabrani predsjednik Donald Trump rekao je u predizbornoj kampanji da je velik pobornik NATO-a i siguran sam da će biti predsjednik... koji će poštivati sve obveze SAD-a prema Savezu – rekao je Stoltenberg novinarima u Bruxellesu, prenosi AFP.

– Snažan NATO je važan za Europu, ali i za SAD – rekao je, dodajući da se slaže s Trumpom da bi Europljani trebali povećati izdvajanja za obranu.

– Apsolutno sam siguran da će NATO i dalje biti temelj naše sigurnosti – naglasio je.

Stoltenberg je također kazao kako NATO želi dijalog s Rusijom nakon što su Trump i Putin u ponedjeljak dogovorili da će razvijati "konstruktivnu suradnju", prenosi Reuters.

– Poruka NATO-a je da želimo dijalog s Rusijom. Rusija je naš najveći susjed, s Rusijom se mora računati, a dijalog je posebno važan kada su napetosti velike i kada smo suočeni s puno drugih sigurnosnih izazova – rekao je.

Glede Ukrajine, naglasio je kako je važno "poštivati teritorijalnu cjelovitost i suverenitet svih nacija, uključujući Ukrajinu pa prema tome nikada nećemo prihvatiti kršenje teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Ukrajine".

>> Obama o Trumpu o Bijeloj kući: Jesam li zabrinut? Jesam

Komentara 4

Avatar reference
reference
13:33 15.11.2016.

ahahaaa, pa sto je sad, zar se niste bili naostrili na Ruse.

Avatar superhik74
superhik74
14:51 15.11.2016.

"Snazan NATO" je najbitniji za placu i posao tipa na slici. Prestane li SAD financirati birokrate tipa Stoltenberg, tip ce ostati bez posla i jako dobre place a sve na teret poreznih obveznika SAD.

GF
gfrancic
15:22 15.11.2016.

nadajmo se da neće, NATO nije potreban Evropi a niti ovakvi ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije