NIJE KRIV

John Higgins sprema se opet igrati snooker

John Higgins
AFP
21.09.2010.
u 17:49

Nakon videosnimke novinara tabloida News of the World u kojoj pristaje lažirati mečeve, trostruki svjetski prvak i igrač br. 1 snookera više nije uzeo tak u ruke. Sad se, oslobođen optužbi, sprema ponovno zaigrati.

Na dan kad je konačno oslobođen optužbi, John Higgins doznao je da mu je otac, koji boluje od raka, otpušten iz bolnice da bi umro kod kuće. No, prvak snookera nada se da će njegov otac poživjeti dovoljno da ga vidi kako opet osvaja naslove, a očevoj bolesti pripisuje i sve svoje nevolje. Naime, dok je bio zdrav, njegov otac bio je i njegov menadžer te bi ga zaštitio od sumnjivih poslova poput odlaska u Ukrajinu gdje je u strahu od mafijaša rekao da je spreman lažirati turnire; nije mogao znati da su "mafijaši prijetećeg izgleda" ustvari novinari News of the Worlda koji su htjeli senzaciju.

Kontroverzu je produbilo to što cijeli slučaj Higgins nije prijavio odmah po povratku u Englesku, ali i za to je veliki igrač pružio zadovoljavajuće objašnjenje: brinuo se za djecu jer je supruga bila zauzeta svojom sestrom koja se sutradan udavala, a onda je sve bilo kasno jer su News of the World objavili video.

Ian Mills, odvjetnik kraljevske obitelji koji je vodio istragu, pohvalio je Higginsovu iskrenost u cijelom slučaju i njegovo poštenje te rekao da je prvak snookera kriv samo za loš izbor menadžera i "glupo ponašanje". Krovno tijelo tog sporta na kraju je Higginsa kaznilo sa šest mjeseci neigranja i 75.000 funti kazne zbog neprijavljivanja ilegalnog prijedloga i izazivanja dvojbe u poštenje snookera.

Kazna istječe u studenome i Higgins je kući pozvao majstore da stave novu čoju na njegov stol za snooker. Bolesnom ocu je poslao poruku:

- Hajde, tata, diži se iz kreveta, idu turniri. Hoću ih opet osvajati i hoću da me ti gledaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije