ZADNJI PLJUSKOVI

Pravo ljetno vrijeme je pred vratima, ali danas se pripremite za još kiše s grmljavinom

Foto: Pixsell/rainviewer
1/13
Autori: Hina, Večernji.hr
21.08.2024.
u 08:28

Razdoblje nestabilnog vremena završava u srijedu, uz još poneki izraženiji pljusak s grmljavinom te navečer lokalno jaku buru na Jadranu.

U Hrvatskoj će u srijedu biti djelomice sunčano, poslijepodne su u unutrašnjosti mogući lokalni pljuskovi, a najviša dnevna temperatura bit će između 26 i 31 Celzijev stupanj, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Ujutro je lokalno na kopnu moguća magla. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni, sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu i umjeren jugozapadni te bura, navečer jaka, ponajprije podno Velebita. 

Srijeda u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčana uz povremene pljuskove s grmljavinom, moguće i izraženije. Vjetar slab do umjeren sjeverni, jutarnje temperature od 17 do 20 °C, a dnevne između 28 i 31 °C.

Slično vrijeme u središnjoj Hrvatskoj – toplo, sparno i promjenjivo, uz jutarnju maglu i pljuskove poslijepodne. U Gorskoj Hrvatskoj mogući su obilniji pljuskovi, jutarnja magla i navečer bura na sjevernom Jadranu. Na jugu sunčanije i vruće, ali s mogućim pljuskovima u unutrašnjosti Dalmacije. Dnevni maestral i navečer bura s valovitim morem na Jadranu, piše HRT

Razdoblje nestabilnog vremena završava u srijedu, uz još poneki izraženiji pljusak s grmljavinom te navečer lokalno jaku buru na Jadranu. Bura će se nastaviti i u četvrtak prijepodne, donijeti osvježenje i razvedravanje, uz ponovno vruće dnevne temperature, ne samo na Jadranu nego i u unutrašnjosti. Jutra će biti svježija, ponegdje maglovita.

U nastavku tjedna na Jadranu će prevladavati sunčano i vedro vrijeme, uz tople noći i vruće dane te mjestimice umjeren maestral. Još će samo u četvrtak prijepodne lokalno puhati jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Na kopnu će prema vikendu biti sve više sunca, s rastom dnevnih temperatura, pa će često biti vruće i sparno, nakon svježijih jutara, piše HRT

>>> FOTO Kaos u Bjelovaru: Nevrijeme protutnjalo gradom, vjetar čupao stabla i nosio grane

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije