promet

Još dva traka istočne obilaznice u državnom proračunu za 2011.

'17.11.2010. Ulica Petra Kresimira IV., Varazdin, Gradonacelnik Ivan Cehok i Varazdinski zupan Predrag Stromar otvorili novo uredjenu ulicu Petra Kresimira IV. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
24.11.2010.
u 13:45

Varaždinski saborski zastupnici Ivan Čehok i Zlatko Horvat tvrde da su zadovoljni koliko će Varaždin dobiti od države

U planu Hrvatskih cesta, koji je dio državnog proračuna, još su dva traka ceste između Varaždina i Kneginca – najavio je jučer varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat, koji je održao konferenciju za novinare s gradonačelnikom Ivanom Čehokom. Javnosti su se obratili kao saborski zastupnici koji komentiraju proračun.

Horvat je član povjerenstva koje u Ministarstvu zdravstva prati projekt izgradnje centralnog prijma kirurgije u Općoj bolnici Varaždin. Kaže da se sastaju svakih desetak dana te će se krajem ove godine ili početkom siječnja napisati natječaj za izgradnju kirurgije.

– Projekt je ozbiljno shvaćen i lociran u proračunu za 2011. godinu – kaže te dodaje da Varaždin može računati i na novac za nastavak poticane stanogradnje.

– Unatoč recesiji izborili smo se za infrastrukturne projekte. Varkom će zahvaljujući sporazumima s Hrvatskim vodama u kanalizaciju i vodovod uložiti više od 50 milijuna kuna – kaže Čehok. U državni proračun stavljena je i izgradnja novog Centra Tomislav Špoljar, za koju je već raspisan natječaj.

Jednom kad se izgradi novi Špoljar, u njihovu staru zgradu mogao bi se smjestiti rektorat Veleučilišta ili budućeg sveučilišta.

U proračunu, razasuto po raznim ministarstvima, našlo se i više manjih projekata, poput nabave vatrogasnih vozila, razvoja aerodroma, obnove Hrvatskoga narodnog kazališta...

– Ni jedna Vlada nije toliko ulagala u Varaždin kao ova i prethodna – tvrdi Čehok, dajući podršku proračunu premijerke Kosor.

– Ima primjedbi, i ja ih imam, ali nije ponuđena nikakva alternativa – dodao je Horvat.

 

Komentara 1

KR
krka
18:28 24.11.2010.

Ne guraj mi, čupava spodobo još i te bedastoće- reči koja društvena korist od toga, osim osobne kaj bu par budala spikalo 3 ili 5 dana kaj je Čehok opet napravil. Tu lovu upotrijebi tam gde smo ju uplatili-znači vu Varaždin. Pravac prema Trakoščanu i Krapini zasada barem, nema perspektive! To vidiš samo ti i onaj bezveznjak čačkalo, koji je za razliku od tebe dio tog teritorija (Bednja, Trakoščan, glej i egzotika od mjesta-Lepoglava(starački dom za njega, tebe, Smranadera i slične) več pretvorio u svoj pašaluk, znači nema opće društvene koristi! Ulaži tam gde smo uplatili. Dosta je ludih spomenika tvojih i inih budalaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije