Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NJEMAČKOJ

Još jedan napad na političare: Senatorici za gospodarstvo pružena prva pomoć, napadač u bijegu

Njema?ka policija izvršila raciju na sumnjivim posjedima Hamasa i Samidouna
Foto: Sven Kaeuler/DPA
1/3
08.05.2024.
u 11:56

"Ovakvi napadi se ne mogu ničim opravdati", rekla je napadnuta senatorica

U Berlinu je fizički napadnuta senatorica za gospodarstvo Berlina i bivša gradonačelnica Franziska Giffey (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD), što je treći po redu napad na vladine političare u samo nekoliko dana, priopćeno je u srijedu. Giffey je nepoznati muškarac napao u utorak poslijepodne u knjižnici u Berlinu udarcem vrećicom u glavu, nakon čega je bivšoj gradonačelnici i aktualnoj berlinskoj senatorici za gospodarstvo pružena prva pomoć.

Napadač je uspio pobjeći nakon napada. "Nakon prvobitnog šoka sada mi je dobro. Zahvaljujem se na željama za oporavak i nastavljam s poslom", rekla je Giffey u srijedu. "Ovakvi napadi se ne mogu ničim opravdati", istaknula je Giffey, koja je u vladi bivše kancelarke Angele Merkel obnašala i dužnost savezne ministrice obitelji.

Ona je izrazila zabrinutost zbog sve brojnijih napada na demokratski izabrane političare i atmosferu nasilja. "Mi živimo u slobodnoj zemlji u kojoj svatko može izraziti svoje mišljenje, ali postoje jasne granice i one su tamo gdje počinje nasilje", rekla je Giffey. Proteklog vikenda u Saskoj je pretučen i teško ozlijeđen kandidat SPD-a na izborima za EU parlament Matthias Ecke, koji je lijepio predizborne plakate.

POVEZANI ČLANCI:

Neposredno prije toga su napadnuti i politički aktivisti stranke Zeleni. Političari svih stranaka oštro su osudili nasilje prema političarima koji se angažiraju u demokratskim procesima, koje se u posljednje vrijeme osjetno pojačalo. Najviše se na udaru napada nalaze političari stranke Zeleni, nakon kojih slijede političari i aktivisti desno-populističke Alternative za Njemačku (AfD).

VIDEO Zrakoplov Boeing 767 zbog kvara sletio "na nos" u Istanbulu

Komentara 1

Avatar Naravno
Naravno
21:05 08.05.2024.

Kada su napadnuti članovi AfD o tome se ćuti. Čak je bilo i pokušaja ubistva. Policija ne pokreče postupke protiv napadača na članove AfD na članove AfD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije