Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KLJUČNOJ FAZI KAMPANJE

Još jedan Trumpov saveznik mora u zatvor, poručio pred sudnicom: 'Žele ugasiti naš pokret'

CPAC 2024
Foto: Ron Sachs - CNP
1/3
07.06.2024.
u 03:11

Bannon će biti drugi bivši visoki Trumpov dužnosnik koji će završiti u zatvoru jer ne želi surađivati s odborom

Bivši savjetnik Donalda Trumpa, Steve Bannon, mora doći u zatvor do 1. srpnja kako bi odslužio četveromjesečnu kaznu zbog nepoštivanja Kongresa, rekao je u četvrtak savezni sudac. Odluka znači da će Bannon, desničar koji je i dalje utjecajan u Trumpovim krugovima, vjerojatno biti u zatvoru tijekom ključne faze predizborne kampanje za predsjedničke izbore 5. studenoga na kojima će Trump odmjeriti snage s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom.

Nalog okružnog suca Carla Nicholsa iz Washingtona izdan je nakon što je savezni žalbeni sud prošli mjesec odbio Bannonov pokušaj da poništi poziv na svjedočenje kongresnog panela koji je istraživao napad na Kapitol 6. siječnja 2021. Bannon je novinarima ispred sudnice rekao da će od Vrhovnog suda zatražiti da intervenira, ocijenivši da je riječ o politički motiviranom progonu.

"U svemu ovome riječ je o samo jednome: gašenju pokreta MAGA", rekao je, govoreći o Trumpovu sloganu "Make America Great Again". Bannon je 2022. osuđen po dvije točke optužnice zbog nepoštivanja Kongresa jer je odbio predati dokumente i svjedočiti pred odborom Zastupničkog doma.

Bannon će biti drugi bivši visoki Trumpov dužnosnik koji će završiti u zatvoru jer ne želi surađivati s odborom. Peter Navarro, bivši savjetnik za trgovinu, služi kaznu od četiri mjeseca zatvora. Bannon je bio među Trumpovim savjetnicima koji su željeli spriječiti potvrdu Bideonove pobjede na izborima 2020. No tada više nije radio u Bijeloj kući.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Otišao u svemir! Pogledajte impresivne snimke lansiranja Boeingove kapsule

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije