RODITELJI ANGAŽIRALI ODVJETNIKA

Još nema dogovora u slučaju problematičnog učenika: 'Što se radilo dosad da je došlo do ovoga u trećoj školi?'

Zagreb: Okupljanje roditelja ispred osnovne škole Savski Gaj tijekom sastanka razrednog vijeća
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
09.10.2024.
u 22:23

Roditelji su odbili da se uz asistenta dječaku dodijeli i dodatni psiholog i stručna služba, a u sve se uključio i Zavod za socijalni rad

Nakon dva održana sastanka, roditelji djece zagrebačke osnovne škole i dalje ne popuštaju te su poručili kako svoju djecu ni peti dan neće poslati u školu. Roditelj jednog učenika ispričao je za Dnevnik Nove TV kako na sastanku nije bilo predloženih mjera koje bi zadovoljile roditelje, u prvom planu jer ravnatelj, škola i ostali ne mogu napismeno dati potvrdu da će odgovarati za sigurnost njihove djece. 

- Mi smo prijavili upravo to, verbalno nasilje sa seksualnim konotacijama, ali nam nije jasno što su radile sve te institucije dosad da je do ovog moralo doći u trećoj školi - ispričao je. Inače, roditelji su odbili da se uz asistenta dječaku dodijeli i dodatni psiholog i stručna služba, a u sve se uključio i Zavod za socijalni rad. 

- Predmetnoj obitelj nadležni Područni ured pruža stručnu pomoć i podršku kroz mjere obiteljsko-pravne zaštite, a također im je, ako se pokaže potreba, dostupna mogućnost ostvarivanja i prava na usluge socijalne skrbi. Zbog omogućavanja nesmetanog postupanja nismo u mogućnosti istupati u javnosti niti iznositi detalje postupka koji je u tijeku - poručili su. 

Kako su potvrdili roditelji, u sve su uključili i odvjetnike koje su angažirali. ''Država je u pandemiji COVID-a jasno dala hijerarhiju tih prava, pravo na sigurnost i zdravlje je iznad prava na obrazovanje u obrazovnim ustanovama'', objasnio je Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Zelenski i Plenković prošetali Stradunom uz strogu pratnju osiguranja: Turisti ih neprestano fotografirali

Zagreb: Okupljanje roditelja ispred osnovne škole Savski Gaj tijekom sastanka razrednog vijeća
1/11

Komentara 10

SB
Stroga Babaroga
22:43 09.10.2024.

Roditeljima potpuna podrška, taj dečko treba napokon adekvatnu pomoć, bez da ugrožava vašu djecu!

BI
bikica7
22:49 09.10.2024.

Veterinar kaže " Neće ulica odlučivati". Ti odlučuješ tako da maltretiraš čitav razred i sve roditelje kako bi zamaskirao da u skolstvu nema problema.

Avatar Make my day
Make my day
23:05 09.10.2024.

Zamislite da dođete na svoje radno mjesto i tamo vas netko psuje, vrijeđa, pokazuje srednji prst itd. Sutra dođete na posao opet isto, prekosutra isto...koliko dugo bi to tolerirali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije