alergičarima neće biti lako

Još nekoliko dana bit će visoke temperature, a onda slijedi jesenska promjena vremena

Kiša - ilustracija
Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL
13.09.2021.
u 11:21

Unatoč većini ugodnom vremenu alergičarima ovih dana nije idealno, pogotovo onima osjetljivima na pelud korova. I idući će dani biti teže podnošljivi jer je koncentracija visoka, posebice ambrozije.

Hrvati će još nekoliko dana moći uživati u stabilnom vremenu koje će mnoge podsjećati na ljeto, a nakon toga stižu prave jesenje temperature. 

– U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti u znaku vedrog ili tek malo oblačnog neba, pri čemu će i vjetar biti uglavnom slab. Jutro neznatno toplije od nedjeljnog, a najviša dnevna temperatura bit će oko 29°C. Podjednako iznadprosječno toplo poslijepodne za ovaj dio rujna bit će i u pretežno sunčanoj središnjoj Hrvatskoj. Ujutro samo rijetko može biti kratkotrajne magle – prognozira dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a. 

Navodi da je sumaglica ili jutarnja magla moguća i po svježim gorskim kotlinama. Očekuje se da će danju i u gorju i na sjevernom Jadranu biti tek povremeno nešto oblaka, i to uglavnom onih visokih koprenastih. Bura će pod Velebitom ujutro biti lokalno jaka, a danju vjetar uglavnom slab.

– Malo izraženijeg vjetra bit će u najtoplijem dijelu dana ponegdje u Dalmaciji, posebice sjeverozapadnog prema otvorenom moru pa more može biti prolazno i umjereno valovito. Uz obilje sunca danju će biti vrlo toplo i vruće, a ponegdje će i noć biti topla – navodi poznata meteorologinja. 

I u utorak još sunčano, zatim oblačnije

– I idućih dana vjetar na Jadranu bit će slab i umjeren, sve češće jugozapadni, a zatim će zapuhati jugo, osobito na sjevernom dijelu. S njim će, nakon još pretežno sunčanog utorka, od srijede biti i više oblaka, na sjevernom dijelu Jadrana i područjima uz njega u drugom dijelu dana i mjestimične kiše, a još nestabilniji bit će četvrtak, i to u cijeloj Hrvatskoj. Učestaliji pljuskovi bit će u zapadnim krajevima. Temperatura će se sniziti, no i dalje će u većini predjela biti barem malo viša od uobičajene za sredinu rujna – prognozira dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a za HRT. 

Prognoza nije dobra za one koji pate od alergija

– Unatoč većini ugodnom vremenu alergičarima ovih dana nije idealno, pogotovo onima osjetljivima na pelud korova. I idući će dani biti teže podnošljivi jer je koncentracija visoka, posebice ambrozije – ističe meteorologinja. 

VIDEO: Ljeto 2021. godine najtoplije je u povijesti mjerenja!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije