Dan poslije

Još se ne zna tko je bacio bombu pred policijom u Solinu

bomba na policiju (1)
Nino Strmotić/Pixsell
18.10.2010.
u 12:19

Policija je ispitala 50 ljudi, privela ih je osmero, a troje je ispitano na poligrafu. Međutim, još ne zna tko je i zašto u subotu ujutro bacio bombu.

Policija i dalje traga za bombašem koji je u subotu u 7.10 sati bacio eksplozivnu napravu na parkiralište Policijske postaje u Solinu kada je oštećeno sedam vozila, od kojih dva policijska.

Vještačenje su obavili stručnjaci Centra Ivan Vučetić iz Zagreba koji su utvrdili da je riječ o eksplozivnom sredstvu niže razine. 

- Jučer smo obavili 50 obavijesnih razgovara, a danas intenzivno nastavljamo. Jučer smo priveli osam osoba i obavili tri poligrafska ispitivanja - rekla je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, u kojoj je jučer zbog bombaškog napada održana izvanredna konferencija za novinare.

- Ne znam bismo li ovo mogli nazvati klasičnim napadom na policiju. Moramo utvrditi okolnosti, a kada budemo imali osumnjičenog, utvrdit ćemo motiv - rekao je Josip Bukvić, načelnik PU. Kaže kako je moguće da se sve dogodilo slučajno. Ne vjeruje da je riječ o činu osvete zbog policijskoga postupanja. Poručio je da je Solin i dalje siguran grad.

Policija u interesu istrage nije iznijela podatke o vlasnicima oštećenih vozila.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:38 18.10.2010.

Smešan naslov:)))) Neko je bacio bombu pred policijom? Ja sam pomislio da je policija stajala u njegovoj blizini, okrenuta licem prema njemu, a on pred njima bacio bombu. Kad ono jok! Neko je bacio bombu ispred policijske stanice, građevine u kojoj je smeštena policija! Primećuje se da podmalađujete novinarski kadar. Ovakav nemaran odnos prema jeziku ima samo nastupajuća generacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije