28.01.2014. u 14:30

Pozdravljajući uzvanike i čitajući svoj govor, predsjednik Sabora Josip Leko zapinjao je gotovo kod svake strane riječi – sramota!

U izravnom prijenosu na Četvrtom programu javne televizije, jučer točno u podne, svjedočili smo neobičnom događaju. Otvarajući svečani skup održan u povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta naš predsjednik Sabora Josip Leko zapeo je već kod pozdravljanja uzvanika. Iz nepoznatog razloga nije iz prvog pokušaja mogao pročitati mnoga imena i titule uzvanika, mahom predstavnika vjerskih zajednica.

U velike nevolje bacilo ga je ime g. Kotela Danona, titula muslimanskog vjerskog poglavara (iman ili imam?), a čitanje predstavnika pentekostne, evangelističke itd. vjerske zajednice naš je ugledni predsjednik Sabora zbrljao do neprepoznatljivosti. Kad smo već svi mi uz naše male ekrane pomislili da je najgore prošlo, jer g. Leko je razgovijetno najavio predsjednika Vlade, došlo je vrijeme da poslije g. Milanovića govori i sam g. Leko. Počeo je citatom, što mu je glatko išlo, ali velika tragedija za njega, i mala za ovaj svečani skup, počela je kad je g. Josip Leko počeo čitati riječ “koncentracijski (logori)”.

Tek u trećem pokušaju uspio je u naumu da bude razumljiv, pa se onda spleo i kod najjednostavnije riječi “preseljenje”, što je najprije izgovorio kao “proseljenje”. Dalje ne bismo nabrajali, jer neobjašnjivo je i nije baš do kraja zabavno da se naš dostojanstveni predsjednik, koji sjednice Sabora vodi autoritativno i kojem ne manjka pravih riječi kad treba ukoriti zastupnike, zapliće kad treba biti jasan i glasan.

Za razliku od govornog, glazbeni dio jučerašnjeg svečanog programa protekao je na razini povoda zbog kojeg su se u omanjoj dvorani hrvatskog Sabora skupili ugledni uzvanici. Svečano obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta završeno je glazbom čelistice Ane Rucner i pijanistice Ane Sesar, koje su izvele skladbu “Oblivion” Astora Piazzolle.

Šteta je što je svečanost počela pretjeranim mucanjem predsjednika Sabora, nastavila se fantazijom predsjednika Vlade o još jednoj hrvatskoj krivnji (tobože, NDH je prva u Europi masovno ubijala) i završila se njegovim ničim izazvanim napadom na hrvatsku Katoličku crkvu i njenog izaslanika na svečanosti.

>>Koliko je RTL TV-u plaćeno za friziranje portreta troje mladih političara? Nažalost, ništa!

Komentara 38

Avatar tituš
tituš
14:56 28.01.2014.

Ja bih ipak rekako, kakva parada, onakvi glumci i gosti, kakvi oni takve i riječi, to više ide na jetru! Kada su im se tabani ohladili oni se spakirali u skupocjene limuzine i požurili na čaj, svatko prema svom leglu. "Sjena holokausta nad nama je" reče ovaj SDP-ov uglednik, složio bih se, istina je i zato nama sunce nikako da svane. Sjena je prejaka, preteška, predugo traje. Oni koji su učinili holokaust, a to Hrvati nisu, odavno su prva svjetska nacija bez hipoteke i bez kompleksa!

DU
Deleted user
15:05 28.01.2014.

sto se je ovaj SDP-e odao alkoholu?????

Avatar imotska115
imotska115
15:05 28.01.2014.

Ova vlada je zaljubljena za NDH-om. Mosulini je bio na istoj strani pa cak ima i muzej u Italiji i nikom nista. Talijani i dalje zive svoj zivot, ani ovi nikako od NDH ka no muha s dreka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije