'Kamen po kamen'

Josipa, Gabriela, Ivan, Ana i mama Ivana dobit će svoj dom

Ivan, Ana, Gabriela i Josipa s očevom fotografijom
Ivo Cagalj/PIXSELL
01.08.2013.
u 16:38

Tihomir Karoglan, hrvatski branitelj u Domovinskom ratu i aktivni pripadnik Gardijske motorizirane brigade u Kninu poginuo je u prometnoj nesreći 27. prosinca 2007.

-Zovem se Ana. Rodila sam se 12.12. 2007. Krstio me fra Božo Ančić, on je tatin prijatelj - ispričala je sramežljivo pet i pol godišnja Ana Karoglan. Svoga tate, Tihomira Karoglana, ona se ne sjeća. Zna ga samo po pričama svoje majke, sestara, brata i očevih prijatelja. Tihomir Karoglan, hrvatski branitelj u Domovinskom ratu i aktivni pripadnik Gardijske motorizirane brigade u Kninu poginuo je u prometnoj nesreći 27. prosinca 2007., kada je Ani bilo tek 15 dana. Iza njega ostala je supruga Ivana s četvero male djece. Ana se tek rodila, Ivan je imao pet, Gabriela sedam, a Josipa osam godina. Žive od 3200 kuna Tihomirove mirovine, a dobar dio izdvajaju za troškove podstanarstva, s obzirom da obećanja funkcionera datih na pogrebu kako će Tihina obitelj biti stambeno zbrinuta, nikada nisu ispunjena.

No, Tihini prijatelji petoročlanu obitelj svoga suborca nisu zaboravili. Pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi Karoglanima izgradili kuću, o čemu smo pisali u mjesečniku za branitelje Oluja.

U zadnjih mjesec dana dosta toga se pokrenulo. U listopadu očekuju da će biti gotova uknjižba Ivane Karoglan na parcelu koju joj je darovala majka, a za to vrijeme na žiro račun u Zagrebačkj banci broj 2360000 – 3234731566 otvorenog za prikuplajnje sredstava za izgradnju kuće, stižu prve uplate.

- Ne može se preko noći, ali napredujemo. Velik broj braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske se odazvalo. Zahvalni smo tvrtki Taxi Dobra Vila iz Slavonskog Broda, Katoličkoj misiji u Stutgardu kao i svima ostalima koji su upaltili makar i najmanji iznos – kaže Željko Tomas, predsjednik udruge oboljelih od PTSP-a Imotskog, koja je uz Imotske sokolove, Udrugu veterana te 4. motoriziranu brigadu u Kninu, čiji je Tihomir bio pripadnik, organizirali ovu akciju. Grad Imotski obećao je kako će infrastrukturno opremiti objekt, a financijsku pomoć su im obećali Splitsko-dalmatinska županija, Ministarstvo branitelja i Grad Imotski. Očekuju uplatu i od Fonda hrvatskih branitelja.

Na Dan Općine Zmijavci, rodnom Tihomirovom mjestu, 9. kolovoza organizirat će humanitarni koncert na kojem je glavna zvijezda Kićo Slabinac pa očekuju da će i tom prilikom sakupiti dio novca. Akciju su nazvali Kamen po kamen, imaju strpljenja i neće odustati, kažu, dok Tihina obitelj ne bude pod svojim krovom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije