PREDSJEDNIK U PAZINU

Josipović o smanjenju plaća: Očito u blagajni nema dovoljno novca

ivo josipović,portal (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/10
22.02.2013.
u 15:48

Ovo je trenutak kada trebamo razmišljati o socijalnoj pravednosti, rekao je Josipović

Siguran sam da se vrlo uspješno nadmećete u izvrsnosti u Hrvatskoj, to ćete sigurno činiti i u okvirima Europske unije, kazao je danas u Pazinu predsjednik Ivo Josipović na otvorenju 8. Dana meda. Za posjeta Istri komentirao je i najnoviju Vladinu odluku o smanjenju plaća zaposlenima u javnim službama.

– To nikome nije drago, ali očito u blagajni nema dovoljno novca. Ovo je trenutak kada trebamo razmišljati o socijalnoj pravednosti, pa možda i o jednom modelu prema kojemu bismo mi koji imamo veće ili najveće plaće u sustavu više participirali, a da se pokuša one najniže plaće ne dirati – zaključio je Josipović.

Na upit novinara o 400 tisuća potpisa prikupljenih inicijativom nazvanom "Referendumski ustanak", predsjednik Josipović kazao je da se referendumom, koji za to i postoji, demokratski izražava volja građana, no mora biti uklopljen u opći pravni i politički sustav.

>> Milanović: Zamjeram si što odmah nismo smanjili plaće

Komentara 27

HR
hrvatin
19:47 22.02.2013.

Kako to da se cijelo ovo vrijeme u sjeci I haracu,ne diraju njihove place od tridesetak tisuca kuna?Rugaju se,imaju I pravo.Dano im je ,uzeli su stolice I vlast I sada harac moze teci.Isto tako I cirilica I pederluk,uz konstantno pljuvanje po Crkvi.I to ime je sve dar od "hrvatskog"naroda I nagrada sto su napustili sjednicu Sabora kada se glasovalo o neovisnosti Hrvatske.Boze,koje li masovne ludnice!

MA
marcellus
16:48 22.02.2013.

"Očito u blagajni nema dovoljno novca"... No s**t sherlock... očito da vi nemate ideju kako zaraditi novac..

SA
samograd
17:59 22.02.2013.

gdje nestade famozni HARAČ !'' toliko su željeli doći na vlast ,i što dobismo JAD I BJEDU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije