o vijestima iz eu

Josipović: To sve nam nije trebalo!

ivo josipović (1)
Marija Kundek/Ured predsjednika/PIXSELL
25.09.2013.
u 19:10

Predsjednik je upitan i o najavama o promjenama hrvatskog Ustava. – Siguran sam da će Vlada to podržati i onda će se tražiti dvotrećinska većina u Saboru – rekao je.

Predsjednik Ivo Josipović u New Yorku je komentirao najnovije vijesti iz Bruxellesa složivši se s novinarima da nam „to sve nije trebalo“, ali naglasivši da je „najvažnije da smo izišli iz te situacije, riječ je o aranžmanu s kojim svi mogu biti zadovoljni i koji će Hrvatsku opet vratiti onim pravim problemima koje imamo“. Na pitanje je li se u međuvremenu čuo s premijerom Milanovićem, predsjednik je odgovorio – „ne“.

Predsjednik je upitan i o najavama o promjenama hrvatskog Ustava. – Siguran sam da će Vlada to podržati i onda će se tražiti dvotrećinsku većinu u Saboru – rekao je.

Na komentar da svjetski mediji pišu oko slučaja "lex Perković" i nazivaju ga „kapitulacijom Hrvatske“ Josipović je rekao da misli kako je besmisleno govoriti o kapitulacijama, pobjedama i porazima. – Naprosto smo našli kompromis, mislim da je kompromis jedna riječ koju bismo češće morali koristiti i u našem unutarnjem političkom životu – rekao je.

Josipović u New Yorku sudjeluje u radu 68. zasjedanja Opće skupštine i u srijedu je bio na globalnom panelu o edukaciji na kojem se razgovaralo da deseci milijuna mladih ljudi nemaju pristup obrazovanju.

– Zajednička je pozicija svih sudionika da kvalitetno obrazovanje mora biti dostupno svima jer bez toga čovječanstvo ne može naprijed. Točno je da različite zemlje imaju različite probleme kad je riječ o edukaciji i tom sustavu jer poput Hrvatske ne razmišljaju o modernizaciji, o uvođenju novih sistema nego se bore s elementarnim pristupom obrazovanju i pismenosti. To je jedna zanimljiva inicijativa koja će, vjerujem potaknuti mnoge na razmišljanje – rekao je predsjednik Josipović. 

>> Miljenić: Promijenjeni lex Perković najkasnije do 1. siječnja 2014.! 

>> 'Ovo nije kompromis, ovo je ustupak'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije