središnja svečanost

Josipović u Vukovaru: Hrvatska onda i danas nije ista

polaganje vijenaca na ovčari (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/10
25.06.2011.
u 15:36

Uz ministre i premijerku kao dio izaslanstva na Ovčaru je stigao i Tihomir Purda, vukovarski branitelj koji je početkom godine bio zatočen u Zenici

U okviru obilježavanja Dana državnosti, čija je središnja svečanost ove godine u Vukovaru, vijence su kod spomen mjesta masovne grobnice na Ovčari i podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju položili najviši državni dužnosnici. Vijence je položio predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik Sabora Luka Bebić te premijerka Jadranka Kosor sa ministrima, a u čijem izaslanstvu je bio i vukovarski branitelj Tihomir Purda koji je dva mjeseca, početkom ove godine, bio zatočen u zatvoru u Zenici radi srbijanske tužbe za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine.

- Dvadeset godina jedne mlade države je veliki trenutak za nju. Hrvatska onda i danas nije ista, napredujemo i razvijamo. Ulazak u EU je veliki trenutak veliki korak iako je i završetak pregovora isto tako važan. Ovaj dan gledao i kao pogled u unatrag, na sve ono dobro i ono lošije. Gledam ga i kao pogled u budćnost jer Hrvatska treba napredak a siguran sam i da će ga ostvariti - rekao je Josipović.

U izjavi odmah poslije polaganja vijenaca na Ovčari premijerka Kosor je iskoristila trenutak da svim građanima i građankama Hrvatske čestita Dan državnosti: - Danas obilježavamo 20 godina neovisnosti. Ovo su dani ponosa kad moramo visoko uzdignutog čela gledati prema naprijed. U međuvremenu osvojili smo i drugi veliki cilj, završetak pregovora za pristupanje EU. Na Ovčari, ispred Vlade RH, mogu reći da ovaj veliki važan i povijesni cilj posvećujem svim braniteljima i njihovoj žrtvi.

Ni predsjednik ni premijerka nisu bili raspoloženi odgovarati na upite novinara tako da su bez odgovora, za sada, ostala pitanja zašto se predsjednik odmah po svečanoj promociji časnika i kadeta Ratne škole "Ban Josip Jelačić" vraća za Zagreb dok premijerka ostaje u Vukovaru na daljoj proslavi. Isto tako bez odgovara je ostao i komentar na najavljeni dolazak predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića u Jadovno, a koji mnogi smatraju provokacijom.

>>Bozanić: Grijeh protiv Domovine je uvlačiti ljude u besperspektivnost i strah

Komentara 155

OB
-obrisani-
21:22 25.06.2011.

e moj IVO da si ti tad bio PRESJEDNIK nikad HRVATSKE,heehehehheeh

OB
-obrisani-
19:29 25.06.2011.

25.06.2011. u 19:10h ljerka ribolina je napisao/la: august .....ti si pobrkao stoljeće +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kako si došla do tog zaključka

OB
-obrisani-
17:40 25.06.2011.

bagro veleizdjanička

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije