CRO Demoskop

Josipoviću potpora pada, Grabar-Kitarović raste

Ivo Josipović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
05.07.2014.
u 10:57

Josipović trenutno bilježi potporu 49,2 posto birača, a HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović 35,2 posto.

Predsjedniku Ivi Josipoviću popularnost pada, dok HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović raste, pokazuju to podaci istraživanja agencije Promocija Plus CRO Demoskop koje je objavio HRT.

Josipović trenutno bilježi potporu 49,2 posto birača, što je 0,9 posto manje nego prošlog mjeseca kada je imao podršku 50,1 posto ispitanika. HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović je u odnosu na prošli mjesec podrška porasla za 6 posto i sada bilježi potporu 35,2 posto ispitanika.

Na trećem mjestu se nalazi predsjednik Hrvatske zore i kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić sa potporom od 4,3 posto birača. Istraživanje je provedeno na uzorku od 1300 ispitanika od 1. do 3. srpnja.  

>>Ekskluzivno u Večernjem listu: Veliki politički intervju Kolinde Grabar-Kitarović

>>Josipoviću potpora pada, a Grabar Kitarović ima sve veću podršku

Komentara 109

DU
Deleted user
11:17 05.07.2014.

tko god da je josipovicu protukandidat bolje ce proci nego on sam buduci josisovic nista nije napravio niti ima prijatelja u susjedstvu a ni vani...sama statika, a statika za osvojiti ponovni mandat nije dovoljna..

DA
Dagobert
11:39 05.07.2014.

Predsednik, Glazbenik, Skladatelj i Pravnik se plasi i sam da mu je ovog puta odsviralo. Sto je on osim brbljanja i retorike ostvario? Samo je neke povrsno promatrajuce gradane HR s tim privukao u svoju politicku gravitacijsku zonu. Ali mumu dolazi kraj i njegove politicke i svjetonazorne retorike gube putanje i rasprsivaju se pri ulazu u politicku Atmosferu koja nije ista kao kod prijasnjih izbora. Nadati je se da ce sadasnja politicka klika Milanovica i Josiopvica uskoro nestati.

L0
luena 01
11:22 05.07.2014.

A pa zasto bi potpora predsjedniku rasla kad i premijeru pada... nacut ce mo se mi jos svega ,i ovo mora da je iz tvornice HDZ i poznat rukopis... ;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije