Suđenje za pokušaj ubojstva u Josipdolu

Joso pucao u Marija kako bi sina Gorana zaštitio od susjeda koji su na njega nasrnuli šipkom i sjekirom?

Na Zupanijskom sudu pocelo je sudenje Josi Vidosu osumnjicenom za pokusaj ubojstva Marija Amica u ljeto 2014. u Josipdolu
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
05.11.2016.
u 16:35

- Otišao je i vratio se za metalnom šipkom kojom je zamahnuo na mene, a kako sam se izmaknuo, šipka je udarila u kosilicu. Potom je i Marijo sa sjekirom u ruci nasrnuo na mene i tada sam iza sebe čuo rafalnu pucnjavu - ispričao je Goran Vidoš

Na Županijskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Josi Vidošu (66) za pokušaj ubojstva Marija Amića (20) početkom kolovoza 2014. godine u dvorištu obiteljske kuće u Josipdolu. Po svjedočenju Marija Amića, njegov otac Jure Udorović i Goran Vidoš, Josin sin, koji su susjedi, svađali su se jer je Goran kosio i na njihovom zemljištu, što mu je Jure prigovorio, da bi Goran tada počeo vikati na Juru da ga ne 'Je... zbog metra zemlje i da će mu sada sve pokositi'.

Obitelji su, inače neko vrijeme u sudskom sporu oko međe između posjeda. Naime, obitelj Vidoš unajmila je i vodi trgovinu u središtu Josipdola, a Amići, odnosno Udorovići žive uz njih. – Živim s ocem, a tog sam poslijepodneva bio kod sestre. Taman sam došao doma i prilazio njima, kada sam čuo Gorana kako se dere na oca i viče mu da ga ne 'je..' radi metra zemlje.

Onda je ljutit otišao u kuću, nakon i vratio se ponovno sa kosilicom. S njim je tada iz kuće izišao i njegov otac Joso koji je uperio pušku u mene i rafalno počeo pucati. Ranjen sam u trbuh i nogu i odmah sam ostao bez svijesti. Moj se otac dao u bijeg i pobjegao je iza našega kombija, a ja na drugu stranu, pa su me dva metka pogodila. Od tada imaju sudsku zabranu prilaska meni na manje od 200 metara – svjedočio je Marijo koji se liječio i u Zagrebu.

No, Goran Vidoš, kao svjedok, kazao je kako je njegov otac zapravo htio zaštititi njega, jer je Jure na njega nasrnuo metalnom šipkom, a Marijo sjekirom. – Istina je das kosio toga dana i ničim izazvan me Jure Udorović verbalno napao, počeo se derati na mene da kosim njegovo, i da to tako više neće ići.

Otišao je i vratio se za metalnom šipkom kojom je zamahnuo na mene, a kako sam se izmaknuo, šipka je udarila u kosilicu. Potom je i Marijo sa sjekirom u ruci nasrnuo na mene i tada sam iza sebe čuo rafalnu pucnjavu. Za par sekundi sam vidio oca kako trči i odbacuje pušku, te ide pomagati Mariju, ali ga je Jure počeo udarati. Vidio sam i kako Jure Mariju iz ruke čupa sjekiru, nakon što je Marijo ranjen – ispričao je Goran Vidoš.

Dodao je i kako su svađe s Amićima bile stalne, te da je policija 15-ak puta prije kobnoga događaja znala intervenirati. Goran je dodao i kako su se i međuvremenu čuli s Jurom, kako je njegova obitelj spremna financijski pomoći u liječenju Marija, ali da odbijaju platiti naknadu za štetu Amićima koji ih traže 300.000 kuna.

Na pitanje suda kako pojašnjava tragove baruta na svojim rukama, iako je tvrdio da nikada pušku kojom je otac pucao nije dotaknuo, a kamoli pucao iz nje, kazao je da je oca zagrlio nakon događaja, a i da su mu se na rukama čestice možda našle tako što su 'letjele zrakom'.

>> Susjedima dosta obitelj Amić: 'Iziđete van! Iziđite van!'

Komentara 3

ZA
zambezi
16:45 05.11.2016.

pretužno. Barem tamo ima zemlje kolko hočeš. Ja bi im dao svakom još sto kvadrata samo zato jer hoče živjet u toj selendri.

Avatar alien79
alien79
16:09 06.11.2016.

Ganici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije