regija marche

Jučerašnja oluja u Italiji odnijela je 11 života, dvije su osobe nestale

Flash floods hit Italy's Marche region
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/6
17.09.2022.
u 17:48

U većem dijelu Italije i u subotu se zadržalo loše vrijeme. Još uvijek puše jak vjetar, osobito na zapadnoj obali zemlje, u području Toskane i pokrajine Rim.

Broj smrtno stradalih u nevremenu koje je u noći na petak pogodilo središnju talijansku regiju Marche porastao je na 11, a dvije se osobe smatraju nestalima, objavile su u subotu vlasti. "Nastavljamo potragu da bismo pokušali pronaći dvoje nestalih", stoji u priopćenju pokrajine Ancone. Po pisanju lokalnih medija radi se o osmogodišnjem djetetu i 56-godišnjoj ženi.

Mache je pogodila obilna kiša, mjestimice jednaka šestomjesečnom prosjeku oborina te je prouzročila poplave i blatne bujice. U nekim je dijelovima regije voda prodrla u podrume. Vodene bujice odnijele su brojne automobile, a neki su ostali zatrpani pod nanosima blata. Zbog odrona tla i drveća koje se polomilo pred naletima vjetra i kiše presječene su brojne lokalne ceste, što otežava rad spasiocima.

U većem dijelu Italije i u subotu se zadržalo loše vrijeme. Još uvijek puše jak vjetar, osobito na zapadnoj obali zemlje, u području Toskane i pokrajine Rim. U regiji Marche očekuje se još oborina, a lokalne vlasti pozvale su stanovnike da ostanu u domovima. "Ne zadržavajte se u prizemlju svojih kuća. Sklonite se na gornje katove", poručio je svojim biračima gradonačelnik Senigallije Massimo Olivetti.

U Ravenni je olujno nevrijeme u subotu ujutro polomilo vezove norveškog kruzera Viking Sea na kojemu se nalazilo 870 putnika i 200 članova posade. Trebalo je poduzeti višesatne osjetljive manevre te angažirati pet tegljača da se brod stabilizira i vrati u pristanište.

VIDEO: 'Vodena bomba' poplavila dijelove Italije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije