nova postaja

Jugoslavenska RTV počela emitirati probni program

daul
Foto: Reuters
1/2
31.08.2012.
u 12:22

Novi JRT pokrenula je skupina mladih entuzijasta kojoj nije cilj buđenje jugonostalgije

Jugoslavenska radiotelevizija počela je s probnim emitiranjem programa putem svojih internetskih stranica. Postaja dijeli ime s radiotelevizijskim sustavom bivše SFRJ, koji se sastojao od šest republičkih i dva pokrajinska centra, a djelovao je do početka devedesetih godina.

Pokretači novog JRT-a, redom mladi entuzijasti, tvrde da im nije cilj buđenje jugonostalgije nego okupljanje najvećih regionalnih centara u jedan servis koji bi građanima pružao objektivnu, konciznu i provjerenu informaciju.

"Pokretači JRT-a nisu ostaci bivšeg televizijskog sustava, već grupa mladih entuzijasta koji žele vratiti barem nešto od propale Jugoslavije", navodi se na službenim stranicama JRT-a.

Glavni inicijator projekta Benjamin Hasanić iz Maglaja u BiH ima samo 16 godina, a u novinarskoj ekipi nalazi se 50-ak pojedinaca iz svih bivših jugoslavenskih republika te SAD-a, Poljske, Mađarske. JRT na dan planira emitirati 18 sati programa pretežito vlastite proizvodnje. Postoje četiri redakcije: informativno-politička, zabavno-sportska, filmska i dokumentarna te kulturno-obrazovna.

Komentara 10

CH
chemica
13:01 31.08.2012.

Koliko god nama bolje bilo u pokojnoj Jugoslaviji, oduvijek smo sa čežnjom gledali na Zapad. EU će nas osloboditi ovog "domoljubnog" zla. Ne treba nam neka nova Juga.

OB
-obrisani-
13:06 31.08.2012.

@ chemica Vama srbima i tzv. jugoslavenima je bilo bilo u Jugoslaviji. Zato ste i ratovali 90-tih da je očuvate i da spasite svoje povlastice. Sjašite s tuđih leđa i živite kako znate!

C5
c523h231
12:47 31.08.2012.

koristenje imena yu...je nista drugo nego li propagiranje drzave koje vise nema i koja je na svojoj samrti ostavila ...stotine tisuca mrtvih,ranjenih,raseljenih... Ovu drskost i provokaciju treba zabraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije