VREMENSKA PROGNOZA

Južina se nastavlja: Doček Nove godine bit će jedan od najtoplijih

Nova godina
Foto: Sanjin Strukić/PIXSEL
1/2
28.12.2022.
u 19:12

Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, osobito u nizinama unutrašnjosti, a povremene kiše uglavnom u oblačnijem gorju, osim u petak kad može padati i drugdje. Temperatura iznad prosjeka, primjerenija, recimo, početku travnja, prognoziraju iz DHMZ-a

Iznadprosječno toplo vrijeme nastavit će se i sutra, a očekuje se kako će doček 2023. godine biti jedan od najtoplijih dočeka u povijesti javljaju meteorolozi. Od četvrtka južina, promjenjiva naoblaka, sunčana razdoblja i malo kiše uglavnom u gorju. Nešto više u petak, kad je moguća u većem dijelu unutrašnjosti.

Vrlo rijetko ujutro magla, a slabog mraza neće biti nakon četvrtka barem do sredine prvog tjedna iduće godine. Na Jadranu promjenjivo oblačno s više sunca na jugu, a više oblaka na sjevernom dijelu, na kojem gotovo svakog dana može biti kiše. Često ipak bez nje ili s tek malim količinama. Češća, pa i jača kiša moguća je samo na širem riječkom području u petak. Uz umjereno i jako jugo i južni vjetar temperatura zraka neće se bitnije mijenjati - za doba godine bit će i dalje iznadprosječno visoka, piše Zoran Vakula u prognozi za HRT. 

Dnevne temperature sutra će se penjati i do 14 stupnjeva u kontinentalnoj Hrvatskoj, a u Dalmaciji i do 15 °C. 

- S južninom ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu. Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, osobito u nizinama unutrašnjosti, a povremene kiše uglavnom u oblačnijem gorju, osim u petak kad može padati i drugdje. Temperatura iznad prosjeka, primjerenija, recimo, početku travnja. Na Jadranu jugo, većinom umjereno, u nedjelju slabo. Na jugu djelomice sunčano pa i sunčanije te mnogima ugodno s najvišom temperaturom zraka oko 17 °C. Na sjevernom dijelu oblačnije i malo manje toplo, promjenjivije, povremeno s malo kiše, osobito u petak kad bi mogla padati i u Dalmaciji - prognozirao je za HRT Izidor Pelajić iz DHMZ-a.

VIDEO Vakula nam je otkrio kakva nas zima očekuje 

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
19:46 28.12.2022.

Srednja vrijednost temperatura u americi i kod nas daju uobičajeni prosjek temperature za ovo doba godine. Prosjek se gleda, ne najveća odstupanja..

Avatar Svračak
Svračak
19:41 28.12.2022.

Davne 1981. god. na Silvestrovo ubola me pčela iz robe koja se sušila na užetu. Znači i onda je bilo jako toplih zima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije