RANJENO SEDAM OSOBA

Kad se razvod braka otme kontroli: Suprug najbogatije Ruskinje uhićen zbog pucnjave u kojoj su ubijene dvije osobe

Dvije osobe su ubijene, a nekoliko ih je ozlije?eno u pucnjavi u Moskvi
Foto: Bai Xueqi/XINHUA
1/4
19.09.2024.
u 20:45

Tatjana Bakalčuk osnovala je Wildberries 2004. godine, kao ruski odgovor na Amazon, a od tada je kompanija izrasla od obične trgovine odjeće u trgovinu za sve vrste robe

U Moskvi je u četvrtak, 19. rujna, uhićen Vladislav Bakalčuk pod optužbom za ubojstvo, rekli su njegovi odvjetnici. Bakalčuk je suprug najbogatije Ruskinje, Tatjane Bakalčuk. Do uhićenja je došlo dan nakon pucnjave u kojoj su ubijene dvije osobe u uredima Wildberriesa, najveće ruske internet trgovine, prenosi Reuters.

Tijekom pucnjave ranjeno je sedam osoba, među kojima su i dva policijska službenika. Supružnici Bakalčuk međusobno se optužuju za pucnjavu, koja se dogodila u srijedu. Oni su, naime, u procesu razvoda. Pucnjava se dogodila nakon što je Wildberries prije nekoliko tjedana finalizirao kontroverzni sporazum o spajanju, koji je, kako prenosi AFP, osobno odobrio i Vladimir Putin.

Vladislav Bakalčuk je taj potez proglasio "ogromnom greškom", a u srijedu je izjavio da je došao na dogovoreni sastanak i da su prvi metak ispalili zaposlenici u uredu. Njegova supruga, Tatjana, tvrdi da je je Vladislav zajedno s kolegama pokušao zauzeti ured i da spomenutog sastanka nije bilo.

Tatjana Bakalčuk je na Telegram kanalu, u srijedu, navela da je grupa predvođena njenim suprugom i još dva čovjeka, Sergejem Anufrijevim i Vladimirom Bakinom, pokušala zauzeti ured u ruskom glavnom gradu. Tatjana je, inače, najbogatija žena u Rusiji, a prema procjenama Forbesa posjeduje više od četiri milijarde dolara imovine.

VEZANI ČLANCI:

Radio Slobodna Evropa u srijedu je izvijestio kako je pokrenuta istraga o "elementima zločina", u koje spada ubojstvo, pokušaj ubojstva dvije ili više osoba, ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj ubojstva službenika organa reda.

Tatjana Bakalčuk osnovala je Wildberries 2004. godine, kao ruski odgovor na Amazon, a od tada je kompanija izrasla od obične trgovine odjeće u trgovinu za sve vrste robe. Vladislavovi odvjetnici izjavili su kako je njegovo uhićenje "očigledno i nezapamćeno kršenje" prava njihovog klijenta, a svađa je povezana s restrukturiranjem kompanije.

GALERIJA Zdravko Mamić s djevojkom prisustvovao premijeri filma o bivšem treneru Dinama

Dvije osobe su ubijene, a nekoliko ih je ozlije?eno u pucnjavi u Moskvi
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije