Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Niz upozorenja zbog grmljavinskog nevremena: Budite na oprezu, vrijeme se mijenja

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/DHMZ
1/4
09.06.2024.
u 16:33

Upozorenje na grmljavinsko nevrijeme izdano je za područje osječke, zagrebačke, karlovačke, gospićke, kninske i riječke regije

Nakon vrućeg i sparnog dana, navečer i u noći na ponedjeljak moguća je kiša, ali i poneki pljusak s grmljavinom na sjevernom Jadranu te u zapadnim krajevima unutrašnjosti. Uz to, navečer će jugo na Jadranu jačati. Početak novoga tjedna donosi djelomice sunčano te nestabilno vrijeme. Kako navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi, u ponedjeljak će lokalno biti kiše i pljuskova s grmljavinom, na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti moguće i jače izraženih. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. 

Vjetar će biti umjeren jugozapadni, poslijepodne u unutrašnjosti u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža temperatura zraka bit će od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 24, a najviša uglavnom od 25 do 30 °C.

Za ponedjeljak je izdan i niz žutih upozorenja koja vrijeme opisuju kao potencijalno opasno. Upozorenje na grmljavinsko nevrijeme izdano je za područje osječke, zagrebačke, karlovačke, gospićke, kninske i riječke regije. 

VEZANI ČLANCI:

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", ističe DHMZ. Osim toga, zbog vjetra je izdano upozorenje za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Dalmaciju. 

"Na kopnu idućih dana promjenjivo i nestabilno, osobito u ponedjeljak i utorak kad može biti i jačih pljuskova s grmljavinom. Pritom od utorka danju manje toplo jer će umjeren jugozapadni vjetar okrenuti prolazno umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu također promjenjivo, s pljuskovima osobito čestim i jakim na sjevernom dijelu. Na jugu bitno više suhog i sunčanog vremena, povremeno uz umjereno do jako jugo. Na oblačnijem sjevernom dijelu izmjenjivat će se jugo, jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a u srijedu ujutro prolazno i umjerena bura, pri čemu će dani biti manje topli", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

 

FOTO/VIDEO Sanacija nakon poplave u Rasinji: Vodene bujice uzrokovale veliku štetu
1/49

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
18:32 09.06.2024.

Neka grmi neka seva, samo da oluje ne bude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije