prizivni sud

Kaliniću i Simoviću potvrđeno po 30 godina za ubojstvo Đinđića

'24.08.2010., Opcinski sud, Ilica 207, Zagreb - Sretko Kalinic (36), zvan Zver, doveden je iz zatvora u Remetincu u 9.30 sati na Opcinski kazneni sud u Zagrebu uz ne tako jake mjere osiguranja kako bi
'Goran Stanzl/PIXSELL'
26.06.2012.
u 19:55

Činjenično stanje u odnosu na Simovića i Kalinića nije se promijenilo, navodi se u obrazloženju Prizivnog suda

Prizivni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom su članovi "zemunskog klana" Miloš Simović i Sretko Kalinić osuđeni na po 30 godina zatvora za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine i time ostaje na snazi pravomoćna presuda Specijalnog suda od 24. travnja 2007. godine, javljaju mediji u Srbiji.

– Prema saznanjima Prizivnog suda, prvostupanjski je sud, nasuprot iznesenim žalbenim navodima, temeljem izvedenih i pravilno ocijenjenih dokaza pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, a koje je istovjetno kao i u prijašnjoj presudi, tako da se činjenično stanje u odnosu na Simovića i Kalinića nije promijenilo – navodi se u obrazloženju Prizivnog suda.

Što se tiče obrane Simovića i Kalinića, objašnjava Prizivni sud, prvostupanjski sud pravilno je prihvatio priznanje Simovića, a nije prihvatio obranu Kalinića, s obzirom na to da je u suprotnosti s ostalim izvedenim dokazima koji nesumnjivo ukazuju da je Kalinić bio član skupine Dušana Spasojevića kao osoba angažirana na likvidacijama, bio je član zavjere i nazočio dogovorima i raspodjeli uloga u počinjenju i imao zadatak pružati vatrenu potporu neposrednim počiniteljima.

Kalinić je sredinom 2010. godine uhićen u Zagrebu nakon što ga je pištoljem ranio Simović, a Simović je nakon nekoliko dana prvo biciklom, poslije i pješice prešao iz Hrvatske u Srbiju kod Bajakova, gdje su ga na srpskoj strani uhitili srpski policajci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije