'Štiti sebe'

Kalmeta: Mijat Stanić nebitan je u ovoj priči

Božidar Kalmeta
Foto: Filip Brala/PIXSELL
21.11.2013.
u 14:17

– Meni ne treba razgovarati putem medija, njemu očito treba, čovjek vjerojatno ima i političkih ambicija ili, tko zna, možda štiti sebe pa viče na drugoga da se ne bi njega diralo. Ali, nebitan je on u cijeloj ovoj priči – kazao je Kalmeta.

Gradonačelnik Zadra i bivši ministar Božidar Kalmeta danas je u intervjuu na Radio Zadru kazao da je predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, koji je protiv njega podnio kaznenu prijavu, "nebitan u cijeloj ovoj priči". Kalmeta je kazao da sa Stanićem ne misli razgovarati putem medija. – Podnio sam tri kaznene prijave i mi ćemo se sresti na sudu, pa ćemo tamo razgovarati – rekao je bivši ministar.

– Meni ne treba razgovarati putem medija, njemu očito treba, čovjek vjerojatno ima i političkih ambicija ili, tko zna, možda štiti sebe, pa viče na drugoga da se ne bi njega diralo. Ali, nebitan je on u cijeloj ovoj priči – kazao je Kalmeta.

Mijat Stanić najavio je da priprema novu prijavu protiv bivšeg ministra Kalmete i to zbog, kako je rekao, nepovoljnih kredita koje su HAC i Autoceste Rijeka – Zagreb podignuli 2009. godine i samo na kamatama, navodno, oštetili državu za 40 milijuna kuna.

>>Stanić priprema novu prijavu protiv Kalmete

>>'Ili Kalmeta ili ja napustit ćemo grad u pratnji plavih anđela'

Komentara 8

AG
Agricola
16:32 21.11.2013.

Ma Mijatu je jedino bitno što više ne može naplaćivati cestarinu, pa je podigao svu ovu buku. Ne laje pas radi sela...

LI
ličkavučina
20:03 21.11.2013.

A sljedeći su Šuker i Dalić. Koji su financirali Kalmetine transakcije i ne samo njegove iako su znali o ćemu se radi. Jer da oni nisu davali novce nitko ne bi mogao pljačkati državni proračun. Naime bez njihovog potpisa ni potpisa ni lipa ne može krenuti iz državnog proračuna prema njegovim korisnicima. Pa su prema tome suučesnici u svim kriminalnim radnjama u kojima je pokraden novac poreznih obveznika.

ΜK
µkamocemoµ
09:38 22.11.2013.

.Hypo banka isplatila Sanaderu i Kalmeti proviziju za prodaju zadarske "Maraske" Prema tvrdnjama Waltera Wolfa, kako se to opisuje u obavještajnom analitickom izvješcu iz studenog 2007. godine, Hypo Alpe Adria Banka je, nakon prodaje dionica zadarske "Maraske", Sanaderu i Kalmetialmeti na tajni austrijski racun isplatila proviziju, od kojeg novca je, navodno, djelomicno financirana i HDZ-ova predizborna kampanja 2003. godine, neposredno prije Sanaderovog preuzimanja vlasti. . Sanader i Kalmeta za taj su posao bili nagradeni novcem na tajnim austrijskim racunima kod Hypo Alpe Adria Banke, iz kojih sredstava je 2003. godine djelomicno financirana i predizborna kampanja HDZ-a. Ovakve informacije u cijelosti potvrduje i obavještajno analiticko izvješce o Aferi Hypo iz studenog 2007. godine, a posebno službena zabilješka od 2. svibnja 2007. godine, koja je sastavni dio tog izvješca. "Maraska je kupljena zahvaljujuci Boži Jusupu i Božidaru Kalmeti, koji su HAAB doveli u poziciju odlucujuceg gospodara u zadarskoj regiji. . .Prodaju je inicirao HDZ, tj. I. Sanader i B. Kalmeta kako bi taj novac iz prodaje izvukli u Austriju za potrebe izborne kampanje 2003. godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije