ZASTOJI U PROMETU

Kaos na autocesti A1: Zbog nesreće kolona duga oko 15 kilometara

Foto: HAK
1/6
19.08.2024.
u 17:22

Na autocesti A3, povećana je gustoća prometa između čvora Zagreb istok i čvora Zagreb zapad u smjeru Bregane

Nakon velikih gužvi u prometu za vikend, problemi i kolone nastavili su se i početkom novoga tjedna. Kako navodi Hrvatski autoklub (HAK), kolnici su mjestimice mokri i skliski, a zbog lokalnih i povremenih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku.

Na autocesti A1, zbog prometne nesreće od 54+500 km do PUO Vukova Gorica u smjeru Dubrovnika vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zatvoren je ulazni krak na PUO Vukova Gorica u smjeru Dubrovnika, a kolona vozila je u jednom trenutku iznosila oko 18 kilometara. Na tom je potezu i dalje gužva bila oko 17 sati, ali je ona iznosila oko 15 kilometra. 

U poslijepodnevnim satima povremeno se na A1 prekidao i promet kroz tunele Grič i Plasina u smjeru Zagreba kako bi se smanjili zastoji u tunelima, a kolona od 2 kilometra se stvorila i na dionici Križpolje - Jezerane u smjeru Zagreba. Pred Lučkom je kolona oko jedan kilometar.

VEZANI ČLANCI:

Na autocesti A3, povećana je gustoća prometa između čvora Zagreb istok i čvora Zagreb zapad u smjeru Bregane. Prema informacijama HAK-a, moguća su povremena usporavanja i vožnja u koloni. Na A7, vozilo je u kvaru između tunela Sveti Kuzam i čvora Sveti Kuzam na kolniku u smjeru Križišća pa se vozi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine. Također, povećana je gustoća prometa između graničnog prijelaza GP Rupa i čvora Orehovica u smjeru Rupe.

Na Krčkom mostu, kolona vozila u pokretu u smjeru kopna je od Njivica. Na Jadranskoj magistrali (DC8), vozi se usporeno na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šibeniku, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

1/6

VIDEO Velika gužva na zagrebačkoj obilaznici

Ključne riječi

Komentara 9

TP
The_Point
18:23 19.08.2024.

Kad se ostvari Butkovićev novi plan naplate cestarine, više neće biti kolone duge 18 km nego će napokon biti jedinstvena kolona od Dubrovnika do Bregane.

ZP
Zabranjen pristup
17:00 19.08.2024.

Nabili naplatne kucice na samom izlazu iz grada i cude se guzvama..a da pomaknu kucice 15km prema karlovcu problem rijesen

SS
simpatican.simpa
16:09 19.08.2024.

Meni samo nije jasno kako je EU odobrila , sufinancira projekt nove naplate cestarina !?!?!? Nisu valjda i oni s benzinske u Travniku nabavili diplome !??! Ne kužim sve je tako jednostavno, smišljeno i mi sada smišljavamo novi način koji je puno skuplji i opet će biti gužve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije