Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U PROMETU

Kaos pred Ljubljanom, Hrvatica zapela u koloni: 'Neki su se zbog snijega zabili u ogradu'

Ilustracija
HAK
19.01.2024.
u 09:52

HAK je u 9:30 izvijestio i da je došlo do nekoliko prometnih nesreća na hrvatskih cestama.

Stigla je najavljivana promjena vremena. Snijeg pada u Zagrebu, Varaždinu, Krapini, Samoboru, Sisku..., a znatno je pala i temperatura zraka, koja se u 6 sati kretala oko nule, dok je jučer u to vrijeme u gradovima kontinentalne Hrvatske bilo i iznad 10 stupnjeva Celzijevih.

Ponegdje se već stvara i snježni pokrivač, što uzrokuje probleme u prometu. Iz HAK-a savjetuju da se na put ne ide bez zimske opreme i da se kod vožnje po mokrim i skliskim kolnicima treba provjeriti stanje guma i metlica brisača. Obvezno uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost, držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni. Izbjegavati nagla kočenja i voziti opreznije.

Ilustracija
1/65

Na autocesti je, javlja 24sata, totalni kolaps. - Vozimo se tek 20 kilometara na sat, a kamioni ne mogu nigdje. Stoje. Nijedan dio nije očišćen, a neki automobili su proklizali u ogradu - ispričala je za 24sata čitateljica koja je zapela na autocesti pred Ljubljanom

Inače, na snazi je crveni meteoalarm za gospićku i riječku regiju te Kvarner i Kvarnerić i Velebitski kanal zbog snažnog vjetra koji će puhati do 180 kilometara na sat, ali i snijega, koji bi u Lici i Gorskom kotaru mogao pasti i do 40 centimetara. Za karlovačko i zagrebačko područje upaljen je žuti meteoalarm te bi ondje moglo pasti do 25 odnosno 15 centimetara snijega. 

VEZANI ČLANCI:

- Obilan snijeg i stvaranje debljeg snježnog pokrivača, mećava i snježni zapusi. Visina novog snijega 15-40 cm - upozorio je DHMZ za Liku i Gorski kotar. Budite spremni na rasprostranjenu pojavu snijega i/ili leda koja će dovesti do prekida cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i transporta te prouzročiti poremećaj kod aktivnosti na otvorenom, dodali su. 

Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Pozivamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je HAK. Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni savjetujemo vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba, dodali su. 

HAK je u 9:30 izvijestio i da je došlo do nekoliko prometnih nesreća na hrvatskih cestama.

- Prometna nesreća na autocesti A1 na 24+400 km između čvora Karlovac i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba, promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Prometna nesreća na autocesti A6 u tunelu Hrasten u smjeru Rijeke, zbog čega se promet vodi jednom prometnom trakom i vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Zbog snijega na DC1 u mjestu Donji Macelj i DC207 u mjestu Hlevnica zastoj u prometu - javlja HAK.

VIDEO Snijeg zabijelio Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije