'Politikanstvo'

Karamarko o referendumu: Ponuđeni paket je smiješan, podvala i manipulacija

Tomislav Karamarko u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/10
06.10.2014.
u 19:12

Karamarko je istaknuo da njegova stranka nije za davanje autocesta u koncesiju, već da se ona daje na ono neizgrađeno

– Prvi referendum inicijative ''U ime obitelji'' uspio je zahvaljujući podršci HDZ-a. Pitanje je tada bilo svjetonazorsko i tu pripadamo istom ideološkom tkivu, no sada se radi o politikantstvu zamaskiranom parolom o demokraciji kroz preferencijalno glasovanje. Mi nismo protiv toga, ali ponuđeni paket je smiješan, podvala i manipulacija. Ono što ne nudi jest promjena pozicije Hrvata izvan domovine u biračkom postupku i na to ne možemo pristati – rekao je Tomislav Karamarko večeras na motivacijskom skupu HDZ-a u Sisku uoči nedjeljnih prijevremenih izbora za sisačko-moslavačkog župana.

Istaknuo je i da njegova stranka nije za davanje autocesta u koncesiju, već da se ona daje na ono neizgrađeno. Ne isplati se dati nešto u koncesiju na 50 godina, uzeti tri milijarde eura i potrošiti ih za nekoliko mjeseci, dodao je te naglasio da nacionalno bogatstvo treba kapitalizirati na bolji način, s dugoročnim učincima. Osvrnuo se i na goruće pitanje profitabilnosti i sudbine sisačke Rafinerije.

– Ova vlada nije znala komunicirati s mađarskim partnerom. Prioritet je sačuvati 800 radnih mjesta u Sisku. To bi bilo kao da se u Zagrebu izgubi 20.000 radnih mjesta – zaključio je Tomislav Karamarko.

>> 'Skupili smo dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma'

>> Leko odbio požuriti raspravu o izmjenama izbornog zakonodavstva

>> Autor pitanja za referendum otvoreno potkopava demokraciju i parlament

Komentara 114

HR
HR4ever
19:20 06.10.2014.

E,moj karamarko...ako prode referendum biti ces obican gradanin kao i ja.....

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:21 06.10.2014.

Što se više bunite , to će narod jače glasati u inat vama političarima.

AN
angel2
19:24 06.10.2014.

Gospodine Karamarko,ma kome Vi muljate.U ovom referendumu je vazno naglasiti da se trazi internetsko glasanje koje ce biti dostupno u cijelom svijetu gdje se nalazi jedan hrvatski glasac.Srami te se.Sada bi trebao krenuti referendum za LUSTRACIJU koju svesrdno pomazem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije