STRATEGOVA SJEĆANJA

Karl Rove: Jedina je greška što nismo našli oružje masovnog uništenja!

Karl Rove
03.03.2010.
u 08:29

U svojim memoarima koji će se u knjižarama pojaviti 9. ožujka glavni Bushov strateg hvali uspjehe prethodne administracije, a krivnju za neuspjehe poput reakcije na Katrinu svaljuje na demokrate.

Glavni politički strateg Georgea W. Busha Karl Rove, majstor plivanja u mutnim političkim vodama, u svojoj knjizi "Courage and Consequence: My Life as a Conservative in the Fight" ("Hrabrost i posljedice: moj život konzervativca u borbi") tvrdi da će povijest dati povoljnu ocjenu Bushovom predsjednikovanju, naročito odluci da 2003. izvrši invaziju na Irak.

Rove, stručnjak za smišljanje upravo onakvih laži u kakve je naivniji dio javnosti najskloniji vjerovati i pored činjenice da su u pitanju očite neistine (poput kampanje "Swift Boat Veterans for Truth" kojom je osporio časnu ratnu prošlost Bushova protukandidata Johna Kerryja), kaže da mu je jedina greška to što nije dovoljno branio predsjednika od optužbi da je rat protiv Iraka opravdao lažnim tvrdnjama.

Rove tvrdi da je invazija na  Irak bila najlogičniji potez Bushove administracije i opravdana reakcija na terorističke napade 11. rujna:

- Vidjevši koliko žrtava četiri zrakoplova mogu prouzročiti, Bush je bio odlučan učiniti sve što može da spriječi da najmoćnija oružja završe u rukama najopasnijih svjetskih diktatora.

Svog šefa Rove prikazuje kao smjelog i odlučnog vođu čije su vođenje SAD-a zauvijek oblikovali napadi 11. rujna. Kaže da su Bushova postignuća tijekom dva mandata "impresivna, trajna i bitna", a da su kontroverze koje su obilježile njegovo predsjednikovanje obične laži koje su izmislili politički protivnici.

Karl Rove hvali čak i Bushovo reagiranje na razaranje New Orleansa uraganom Katrina, i za neodgovarajuće reakcije u pružanju pomoći optužuje lokalne dužnosnike, guvernericu Kathleen Blanco i gradonačelnika Raya Nagina, demokrate, dok ni za novog predsjednika nema lijepih riječi – po njemu je Barack Obama tipičan stereotipni chicaški političar koji činjenice izvrće kako je njega volja.

 

Komentara 3

RU
Rumba
09:29 03.03.2010.

Hvaliti prošlu Bushovu administraciju van svake je pameti pogotovo kada se zna koliko je američkih vojnika poginulo i još uvijek pogiba i kada sami visoki časnici izjavljuju da ne znaju kako i kada će se izvuči iz ratnog kaosa ... O Afganistanu je bolje i da ne pričamo ...

Avatar punkufer
punkufer
11:18 03.03.2010.

Politiku su im određivali sebični interesi, a u rat su krenuli na osnovu svojih vlastitih laži. U koje, izgleda, neki i dalje vjeruju. Žalosno.

JJ
jjonja
18:16 03.03.2010.

Iraq war Coalition Deaths 4,696 Injured 30,000 Iraqi civilian deaths and injured, 1,366,650 Afghanistan coalition Deaths 1,659 American taxpayers bill as of today $964,044,305,874

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije