NA ŠRC-u KORANA

Karlovački sajam s Ilovca preseljen na desnu obalu Korane

sajam5
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
16.04.2010.
u 14:44

Predstavnici Hrvatskog autokluba bili su vidljivo uznemireni činjenicom da su za potrebe sajma precrtane linije koje autoškole koriste za poligon.

Kad dođeš na Ilovac, prvo povratiš, a potom radiš. Preseljenje sajma na obalu Korane puni je pogodak, rekao nam je jučer trgovac Omer Sivčević iz Zagreba.

Velika zarada Klubu

Godinama trguje u Karlovcu. Nedjeljom je na Hreliću, dijelu Zagreba gdje se održava ‘buvljak’.

– Od toga moja obitelj živi. Svi smo na burzi rada – nastavlja Omer Sivčević. Prodaje alat i rabljenu robu.

I posjetitelji i trgovci kao glavnu prednost nove lokacije navode blizinu gradskog središta i četvrti Rakovac i Grabrik. Jedinstvenog su stava da je prostor uz odlagalište otpada na Ilovcu bio loš izbor za sajam. Ondje je bio punih deset godina. Prije toga se nalazio na dijelu parkirališta Gradske tržnice. Trgovci prvog dana na novoj lokaciji nisu znali je li mijenjana cijena najma i rezervacije štandova i prostora. Predsjednik koncesionara, Nogometnog kluba Karlovac, Zoran Sabljarić, kaže da nije.

– Drago mi je što je napokon ostvarena moja ideja koju sam predložio prije četiri godine. Plan je da u proračun Kluba od sajma godišnje “sjedne” oko milijun kuna – kaže Z. Sabljarić.

Štefica Kišan iz Gornjeg Desinca pokraj Jastrebarskog uzgaja jabuke. Već godinama ih prodaje na karlovačkom sajmu. Iako osjeti da je kupovna moć građana pala zbog gospodarske krize, kaže da promet ide dobro.

– Od 60 gajbi, koliko ih dovezem, ostane mi 20 – kaže Štefica.

Od nove lokacije povećanje prometa očekuje i trgovac Ago Zečević iz Zagreba.

– U posljednjih osam mjeseci promet je prepolovljen. No, zadovoljan sam zaradom. Imam za život. Skroman sam i nikome dužan – kaže A. Zeković, koji prodaje stare knjige, časopise i videozapise.

Autopoligon precrtan

Predstavnici Hrvatskog autokluba bili su vidljivo uznemireni činjenicom da su za potrebe sajma precrtane linije koje autoškole koriste za poligon. U pitanje je, navodno, došlo i polaganje vozačkog ispita u utorak. Tajnik Autokluba Karlovac Juraj Palajsa nije bio raspoložen za izjave. Samo je rekao: “Riješit ćemo.” Prostor obližnje vodozaštitne zone bio je premalen za sve automobile.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije