jonsko more

Katarski emir kupio šest grčkih otoka

Hamad bin Khalifa
Reuters/PIXSELL
05.03.2013.
u 20:20

Cijena ovog sredozemnog raja bila je 8,5 milijuna eura, a emir tamo kani sagraditi palače za obitelj

Hamad bin Khalifa al-Thani, katarski emir, kupio je za 8,5 milijuna eura šest grčkih otoka u Jonskome moru. Otoci se nalaze nedaleko od mitske Odisejeve Itake, a emir se u njih zaljubio kada je prije četiri godine tuda krstario svojom jahtom. Iako je posao kupoprodaje počeo prije godinu i pol, grčkim je vlastima trebalo upravo toliko vremena da srede dokumentaciju kako bi se emir mogao uknjižiti kao punopravni vlasnik otoka.

Ova kupoprodaja najveća je privatna investicija u Grčkoj. Svih šest otoka nalikuje pravom sredozemnom raju – uz maslinike tu su i potpuno netaknute plaže, a sve to otvara mogućnosti za investicije. No emir ne planira ništa slično, već želi sagraditi palače u kojima će se odmarati njegova brojna obitelj.

>> Grčka iznajmljuje 40 otoka na 50 godina da smanji golemi javni dug

Komentara 14

ER
EUGEN ROMMEL
11:53 06.03.2013.

uskoro i kod nas kreću takve "investicije"!!!

XE
Xenia007
20:36 05.03.2013.

Ebali su nam buducnost ova gamadarija seikovska. A mi mutavi jos kupujemo silne automobile koji naprosto gutaju njihovo zlato i trosimo bedacki njihov plin, umjesto da se prebacimo na vec odavno poznate alternative.

RI
Riznica
10:25 06.03.2013.

Pa nije mu vlada Grcke prodala te ostrve vec porodica ciji je vlasnik tih ostrva ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije