ZLOČIN U BELOM MANASTIRU

Ubojica Ive Pukanića osumnjičen da je mučio i likvidirao petoricu pripadnika ZNG-a

ARHIVA - Zagreb:  Ivo Pukani? poginuo u eksploziji  automobila, 23.10.2008.
Boris Scitar/PIXSELL
27.07.2024.
u 12:41

Željko Milovanović u krim miljeu poznat je kao Gavro, Severni vetar, Letač. Za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora jer je nabavio, dovezao i aktivirao bombu smještenu u motociklu, koji je parkirao pokraj Pukanićeva Lexusa

Željko Milovanović, ubojica Ive Pukanića i Nike Franjića, osumnjičen je za ratni zločin u Baranji. Iako policija nije iznosila imena, doznajemo da je upravo on jedan od dvojice osumnjičenih da su teško fizički zlostavljali i potom usmrtili petoricu pripadnika Zbora narodne garde u rujnu 1991. godine. "Policijski službenici Odjela ratnih zločina PU osječko-baranjske, u suradnji sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom, dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od 3. rujna 1991. godine, prilikom oružane agresije pripadnika srpskih paravojnih formacija na Bilje", javila je PU osječko-baranjska.

Kažu kako je kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedenoga dana pripadnici tzv. "Specijalne jedinice Milicije SUP-a Beli Manastir", zajedno s drugim pripadnicima paravojnih formacija pobunjenih Srba, iz smjera Darde napali Bilje, kojom prilikom su u sadašnjoj ulici Ivana Mažuranića zarobili petoricu pripadnika Zbora narodne garde (rođene 1955., 1956., 1957., 1958. i 1962.). Nakon zarobljavanja, dvojica pripadnika spomenute jedinice, 58-godišnjak i 60-godišnjak, su ih teško fizički zlostavljali te ih na koncu i usmrtili.

Protiv dvojice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku za počinjena kazneno djelo "Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika" iz članka 122.st.1. OKZ RH. Za prijavljenima su poduzete mjere traganja s obzirom da su isti nedostupni redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

Željko Milovanović u krim miljeu poznat je kao Gavro, Severni vetar, Letač. Za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora jer je nabavio, dovezao i aktivirao bombu smještenu u motociklu, koji je parkirao pokraj Pukanićeva Lexusa.

 

Ključne riječi

Komentara 7

ZA
zagabria4
12:56 27.07.2024.

Mossad to drugačije rješava a našima treba 20 godina. Tko takve štiti, osim pola vladajućih

N1
Neretva 1993
12:48 27.07.2024.

Spora pravda je nikakva pravda, zahvaljujuć "Domovinskon pokretu" ipak se nešto giba.

Avatar canned heat
canned heat
12:58 27.07.2024.

Kasnimo samo 25 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije