Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova od potresa

KBC Sestre milosrdnice kreće s novim radovima: Uklanjat će se bolnički dimnjak

Zagreb: KBC Sestre milosrdnice u iščekivanju pacijenata iz Siska i okolice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
19.01.2024.
u 08:54

"Rušenje dimnjaka odvijat će se ručno, upotrebom malih strojnih alata odnosno bez upotrebe eksploziva", poručili su iz KBCSM

KBC Sestre milosrdnice u sklopu projekta Obnove od potresa koji je s radovima započeo početkom 2023. godine, započinje i s radovima uklanjanja bolničkog dimnjaka visine 56 m te zidane ograde bolnice između Vinogradske ceste i Durstove ulice, priopćili su iz Vinogradske. Početak radova planira se od 24. siječnja 2024. s rokom trajanja do 50 radnih dana. Navedeni objekti znatno su oštećeni potresima u 2020. godini.  

Dimnjak ne zadovoljava današnje seizmičke propise, nije pogodan za konstrukcijsku obnovu, te nije u upotrebi već dugi niz godina. Njegovim rušenjem uklonit će se i moguća prijetnja u slučajevima novih potresa svim okolnim sadržajima bolnice, javnim prometnicama te ostalim objektima u krugu 56 metara.  

"Rušenje dimnjaka odvijat će se ručno, upotrebom malih strojnih alata odnosno bez upotrebe eksploziva. Odabrana metoda rušenja odgovara uvjetima i ograničenjima proizašlim iz trenutnog stanja objekta i same lokacije. Privremeno gradilište bit će označeno odgovarajućim oznakama sukladno dinamici izvođenja radova. Gradilišna ograda završavat će uz kolnik Ulice Franje Dursta", poručili su iz KBCSM.

VEZANI ČLANCI:

Također, zidana ograda bolnice između Vinogradske ceste i Durstove ulice, nagnuta je prema Vinogradskoj cesti i predstavlja moguću prijetnju za sve prolaznike. Tu zidnu ogradu rušit će strojno na način da se svaki segment pojedinačno kontrolirano uruši u smjeru Durstove ulice. Radovi rušenja odvijat će se u zadnjoj fazi navedenih radova, a u tom periodu bit će na snazi privremena regulacija prometa u Ulici Franje Dursta.

VIDEO Bageri ponovno na Jadranskom mostu: Kreće nova runda važnih radova nakon koje se vraćaju tramvaji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije