Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

KBC Split objavio nove informacije o propucanom HGSS-ovcu: 'Možemo biti zadovoljni'

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/9
03.04.2024.
u 10:56

"Prošla noć je protekla bez komplikacija te možemo biti zadovoljni tijekom dosadašnjeg liječenja", kažu iz KBC-a Split.

Kruno B., 46-godišnji pripadnik HGSS-a koji je propucan u nedjelju u Kaštelima, zadovoljavajućih je vitalnih parametara, potvrdili su za Večernji list iz KBC-a Split. "Prošla noć je protekla bez komplikacija te možemo biti zadovoljni tijekom dosadašnjeg liječenja", dodali su. 

Da podsjetimo, na Uskrsni ponedjeljak u Kaštel Štafiliću došlo je do napada na dvije osobe. Policija je navela kako je jedna osoba zadobila ozljede iz vatrenog oružja, dok je druga zadobila ozljede nanesene oštro-tupim predmetom. Priveden je muškarac koji se smatra odgovornim. Napadač je nakon pregleda pušten iz bolnice, s frakturom nosa i nagnječenim prsištem, dok je drugi muškarac, koji je pomagao ozlijeđenom HGSS-ovcu, unatoč frakturi lubanje, stabilno i izvan životne opasnosti. 

FOTO Pretres kuće napadača iz Kaštela

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene
1/16

Jedan od napadnutih muškaraca dugogodišnji je član Hrvatske gorske službe spašavanja. "Kao što znate, sinoć je stradao naš kolega Kruno. On je jučer bio na dežurstvu i prilikom povratka doma, oko 19.30, teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. Kruno je, inače, naš dugogodišnji član, jako vrijedan i pouzdan kolega. Sve nas je šokiralo. Mislim da je šokiralo svakog normalnog, pogotovo nas, njegove kolege i prijatelje", potvrdio je u utorak Branimir Jukić, pročelnik splitske Stanice.

"On je u bolnici i nama je, sada u ovom trenutku, najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i da se vrati nama u službu. Znate da mi kao Gorska služba spašavanja često ulažemo velike napore da bi spasili ljudske živote i to radimo bez odustajanja i naprosto nam je ovo što se dogodilo jedna društveno-pogubna činjenica i sve nas je to jako potreslo i šokiralo", dodao je te ustvrdio: "Kruno je desetak godina član naše službe. Iza sebe ima veliki broj akcija spašavanja. U mnogo situacija pomogao je drugima".

VEZANI ČLANCI:

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je u utorak navečer da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46-godišnjaka, a potom sjekirom 49-godišnjaka.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića", istaknula je policija te otkrila kako su tom prilikom pronađene i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe te više od 70 komada raznog streljiva.   

"Utvrđena je sumnja kako je 58-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 46-godišnjaka, Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 49-godišnjaka, te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl.331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske", navodi policija.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kako se dodaje, protiv 58-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. 

GALERIJA Pucnjava u Kaštel Štafiliću, dvije osobe ozlijeđene

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije